Naslovnica Crna Gora DF ne bojkotuje izbore, sve srpske organizacije na jednoj listi

DF ne bojkotuje izbore, sve srpske organizacije na jednoj listi


Podgorica, (MINA) – Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić predstavio je na video konferenciji sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem plan koji predviđa zajedničku listu svih srpskih organizacija na predstojećim parlamentarnim izborima, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede saopštilo je da je tim stavom Mandić odbacio ideje dijela opozicije o bojkotu svih izbora i institucija kao i inicijativu o odgađanju izbora za narednu godinu.

“Veoma je važno da ne dođe do bojkota izbora, jer bi Demokratska partije socijalista (DPS) instalirala svoje prosrpske partije koje bi dobile glasove srpskog naroda u Crnoj Gori”, saopštio je izvor Pobjede iz vrha prosrpskih stranaka.

Mandićev plan, podrazumijeva korišćenje litija kao najvažnije političke platforme za predizbornu kampanju.

“Litije su ključna politička platforma buduće koalicije svih srpskih organizacija”, saopštio je taj izvor.

Mandić je, kako je zvanično saopšteno iz Nove srpske demokratije, nakon video sastanka sa Vučićem, osim jedinstvenog nastupa svih srpskih organizacija, najavio i ekonomski plan za izbore koji predviđa čvrsto ekonomsko vezivanje za Srbiju.

“Srpske organizacije su jedinstvene, zajednički ćemo pobijediti na narednim izborima”m rekao je Mandić na video sastanku sa Vučićem.

Mandićev stav suštinski znači i odbacivanje plana Demokrata koji uključuje pet tačaka: bojkot parlamenta, bojkot izbora, definisanje minimalnih izbornih uslova, međusobno nenapadanje opozicije, kao i sinhronizovano djelovanje.

“Iz prosrpskih političkih partija nijesu zainteresovani ni za priču o odgađanju izbora koju je do skora forsirala Ura, jer za tu priču nema bilo kakvih osnova. Osim toga, postoje nagovještaji da su odustali od te priče”, rekao je izvor lista.

Prema nezvaničnim informacijama, Mandićev stav o zajedničkom nastupu svih srpskih organizacija uključuje listu pod nazivom “za odbranu svetinja” koji bi osim stranaka uključivao i srpske intelektualce i predstavnike institucija kulture.

Mandić je istakao, kako se navodi u saopštenju, da će nakon promjene vlasti na sljedećim izborima biti pokrenut veliki ekonomski ciklus, da se planira čitav niz akcija vezano za Luku Bar i rekonstrukciju željezničke infrastrukture na potezu od Bara do Beograda.

Najčitanije