fbpx
NaslovnicaCrna GoraBudućnost Voli u Zagrebu sa Cedevitom

Budućnost Voli u Zagrebu sa Cedevitom

Podgorica, (MINA) – Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Podgorici sa Cedevitom utakmicu petog kola ABA lige.

Regionalni šampion na startu nove sezone upisao je pobjede protiv Krke, Igokee i FMP-a, a jedini poraz doživio je od Crvene zvezde.

Cedevita je bez pobjede u posljednja dva kola, a u dosadašnjem dijelu regionalnog šampionata ima trijumf i tri poraza.

Prošle sezone podgorički i zagrebački tim bili su akteri polufinala plej-ofa, u kojem je Budućnost bila uspješnija i sa 2:1 u pobjedama izborila istorijsko finale.

U ligaškom dijelu takmičenja obje ekipe slavile su pred svojim navijačima.

Trener Aleksandar Džikić kazao je da je Cedevita uoči duela sa podgoričkim timom napravila promjene, navodeći da su vjerovatno imali razloge za takav potez.

“Može se očekivati da i igrači imaju neku vrstu reakcije. Dosta je ambicije i očekivanja u svakom ABA timu, a posljedice su poznate, iako je prvi mjesec sezone. Mi u Zagreb dolazimo iz Madrida gdje nijesmo uradili ono što smo planirali. Real je ono što jeste, ali trebalo je biti bolje – i znamo da moramo da pružimo bolju partiju”, kazao je Džikić.

Bek Nemanja Gordić kazao je meč u Zagrebu jako bitan za obje ekipe.

“Cedevita godinama ima odličnu ekipu, tako je i ove sezone iako to rezultati ne pokazuju. To nas ne smije zavarati, moramo odigrati jako dobro ukoliko želimo povoljan rezultat. Došlo je do promjena ali nije na nama da se time bavimo, to je svakako opasna ekipa, iskusna, sa dobrim igračima, biće sigurno teška utakmica”, rekao je Gordić.

Duel u Zagrebu počeće u 19 sati.

Najčitanije