Naslovnica Crna Gora Budućnost Voli: U julu igrati plej-of ili fajnal for

Budućnost Voli: U julu igrati plej-of ili fajnal for

Podgorica, (MINA) – Košarkaški klub Budućnost Voli predložio je da završnica ABA lige bude odigrana u okviru plej-ofa ili fajnal fora i da u ovoj sezoni nema ispadanja iz lige.

Šampion regionalnog takmičenja iz sezone 2017/2018 smatra da je od velike važnosti da četiri prvorangirane ekipe odigraju završnicu ABA lige, na način kako je to definisano propozicijama lige.

“Propozicije predviđaju da se odigraju utakmice između prvog i četvrtog, odnosno drugog i trećeg na tabeli. Plej-of bi bio odigran u istom mjesecu. Ostavljamo mogućnost završetka sezone i odigravanjem fajnl-fora”, piše u saopštenju.

Navodi se da klubovi koji ne spadaju u četiri prvoplasirana na tabeli treba da smanje troškove i raspuste ekipe.

“Predlažemo i da ove godine iz ABA lige ni jedan klub ne bude eliminisan i da pretposlednji ne igra baraž. Na taj način bi u sljedećoj takmičarskoj sezoni ABA liga umjesto 12 brojala 14 klubova. ABA 1 liga bi bila po automatizmu dopunjena sa dva kluba iz ABA 2 lige”, piše u saopštenju.

Navodi se da bi o završnici ABA lige, plej-ofu ili fajnl-foru, direktno odlučivali predsjednici prva četvoroplasirana kluba, u komunikaciji sa predsjednikom ABA lige Domagojom Čavlovićem, direktorom Dubravkom Kmetovićem i sportskim direktorom Milijom Vojinovićem.

“Neophodno je da što prije održimo sjednicu ABA lige putem video poziva, kako bismo donijeli zajednički zaključak o ovoj temi i time stavili tačku na razne spekulacije o ovom bitnom pitanju.
Smatramo da je nemoguće završiti ovogodišnju sezonu ABA lige na drugačiji način”, stoji u saopštenju.

U podgoričkom klubu smatraju da bi bilo koja druga odluka i proglašenje šampiona bez odigranih utakmica, favorizovalo određenu ekipu i u narednoj sezoni, što nije u sportskom duhu.

“Imajući u vidu širu sliku, trenutno je od manje važnosti ko će biti ovogodišnji šampion, u odnosu na činjenicu kakav će to imati uticaj na naredne sezone i to je situacija koju je neophodno sagledati sa više aspekata”, piše u saopštenju.

U podgoričkom klubu očekuju od predsjednika ABA lige Domagoja Čavlovića da organizuje skupštinu putem video linka, kako bi što prije bila donijeta odluka o budućnosti regionalne košarke.

“Nadamo se da će u našem predlogu prepoznati sportsko i korektno rješenje i ovom prilikom svim klubovima, kao i vjernim navijačima želimo dobro zdravlje i pobjedu u ovoj za sve nas presudnoj utakmici, borbi protiv našeg zajedničkog neprijatelja”, piše u saopštenju KK Budućnost Voli.

Najčitanije

Rast cijena nafte

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte na svjetskim tržištima porasle su i prošle sedmice,...