fbpx
NaslovnicaCrna GoraBudućnost Bemaks šampion WABA lige

Budućnost Bemaks šampion WABA lige

Podgorica, (MINA) – Košarkašice Budućnost Bemaksa treći put šampionke su WABA lige, saopšteno je iz tog regionalnog takmičenja.

Navodi se da je Bord regionalne lige na vanrednoj sjednici povodom nastale situacije sa koronavirusom u regionu jednoglasno odlučio da se prekinu takmičenja u svim uzrasnim kategorijama i proglašen je kraj sezone 2019/2020.

“S obzirom da je otkazan fajnal-for, koji je trebao da bude odigran 21. i 22. marta u Staroj Zagori, Bord lige donio je odluku da se konačan plasman ekipa određuje plasmanom poslije završenog regularnog – ligaškog dijela takmičenja. Na osnovu toga prvak WABA lige je Ženski košarkaški klub Budućnost Bemaks”, piše u saopštenju nakpon sjednice Borda lige.

Podgoričanke su sezonu završile sa učinkom od 15 pobjeda i tri poraza.

Budućnost je u prva dva kola poražena od Celja i bugarske ekipe Beroe, nakon čega je napravila seriju od 13 uzastopnih pobjeda.

Uslijedio je poraz od Crvene zvezde u Beogradu i pobjeda u posljednjem kolu protiv Montane, kao i poraz Celja u Staroj Zagori, koja je podgoričkom timu doniio prvo mjesto na kraju ligaškog dijela.

U konkurenciji do 17 godina prvak je Celje, koji je bio najbolji i do 15 godina.

Podgorički tim sezonu u konkurenciji djevojčica do 15 godina završio je kao četvrtoplasirani.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...