11 C
Podgorica
October 31, 2020.
Naslovnica Crna Gora Bošnjačka stranka neće u novu Vladu

Bošnjačka stranka neće u novu Vladu

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka stranka (BS) neće biti članica buduće Vlade, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora (GO) te partije koja je održana u Rožajama.

Iz BS-a su kazali da su takvu odluku donijeli zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja i odnosa prema manjinskim narodima.

Oni su naveli da ostaju privrženi principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi.

„Podržavaćemo sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprijeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi“, poručili su iz BS-a.

Prema njihovim riječima, biće partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju te ciljeve i podržaće sva zakonska rješenja u tom pravcu.

„Bošnjačka stranka će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske proces2“, zaključili su iz BS-a.

Na sjednici je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi Glavnog odbora.

Najčitanije

Najviše aktivno oboljelih u Sloveniji i Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – U regionu je najviše aktivno oboljelih od kovid-a 19 na 100...