fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošković: Značajan iskorak u unaprjeđenju kvaliteta Vojske

Bošković: Značajan iskorak u unaprjeđenju kvaliteta Vojske

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je u prethodnom periodu napravila značajan iskorak kako bi unaprijedila kvalitet svoje Vojske, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković nakon sastanka Sjevernoatlantskog savjeta.

Bošković je novinarima u Briselu kazao da su na sastanku razgovarali o izazovima koji su postavljeni pred Alijansu, kao i o zaključcima donijetim na Samitu u Londonu krajem prošle godine.

„Konstatovali smo da je komandna struktura danas svakako značajno više ekipirana i prilagođena potrebama današnjice“, rekao je Bošković.

S druge strane, kako je naveo, Alijansa je sve prilagođenija izazovima koji se postavljaju pred nju, pogotovu onim koji su tek prepoznati unazad nekoliko godina.

Prema riječima Boškovića, konstatovano je da je Alijansa mnogo spremnija da odgovori na takve i slične prijetnje koje mogu dolaziti sa raznih strana.

„To je dobra strana svih aktivnosti koje su preduzimane u prethodnih nekoliko godina, pogotovu kada je u pitanju izdvajanje za odbranu i bezbjednost svih država članica, i tu je konstatovan značajan napredak“, naveo je Bošković.

Kako je kazao, za Crnu Goru je bitno da se ona već približava izdvajanju od dva odsto za odbranu, i 20 odsto za modernizaciju svojih oružanih snaga.

„Jer mislim da je Crna Gora u prethodnom periodu napravila značajan iskorak kako bi svoju vojsku podigla na kvalitetniji nivo“, zaključio je Bošković.

Najčitanije