NaslovnicaCrna GoraBošković: Ustoličenje Joanikija čin visokog bezbjednonog rizika

Bošković: Ustoličenje Joanikija čin visokog bezbjednonog rizika

Podgorica, (MINA) – Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija je događaj visokog bezbjednosnog rizika i cilj je da se simbolički demonstrira da je pokoreno i Cetinje i Crna Gora, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalsita Predrag Bošković.

On smatra da se ovim činom nastoji učiniti finalni korak u okupaciji Crne Gore.

“Ta okupacija je otpočela prvo korišćenjem oružja iz arsenala hibridnog rata protiv naše države, a nastavila se litijama i nezapamćenom medijsko-političkom propagandom i miješanjem u unutrašnja pitanja sa zvaničnih adresa iz Srbije”, kazao je Bošković za Dnevne novine.

Prema njegovim riječima, sada je na red došlo finale tog procesa ustoličenje negatora crnogorske nacije i neskrivenog ljubitelja fašiste Aleksandra Rakovića, Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru i organizovanje popisa.

“Ipak, ono što osvajači u pokušaju treba da znaju je da ni Cetinje ni Crnu Goru nije pokorio nikad niko u hiljadu godina njene državnosti, pa neće ni prolazni komični likovi koje najbolje personifikuje jedan od izvođača ove prljave operacije Aleksandar Vulin”, rekao je Bošković.

On je kazao da danas živimo jednu potpuno izmještenu kohabitaciju koja umjesto da funkcioniše na relaciji Đukanović – Krivokapić, funkcioniše u odnosa Krivokapića sa liderima Demokratskog fronta.

“U takvoj situaciji prisustvujemo stalnoj političkoj trgovini u cilju opstanka ove nefunkcionalne vlade. Sada je, kao predmet trgovine, došlo na red i pitanje popisa”, rekao je Bošković.

Prema njegovom mišljenju, DF na ovom pitanju želi da pokaže ispravnost svoje politike brojem Srba na popisu, a Srbija ovo pitanje vidi kao dio šireg konteksta stvaranja “srpskog sveta”.

“Jer bi se, kako oni zamišljaju, nakon popisa otvorio prostor za ustavne izmjene i legitimisao se zahtjev da Crna Gora od građanske postane država konstitutivnih naroda”, naveo je BOšković.

Ipak,smatra on, i inspiratori “srpskog sveta” i njihovi izvođači radova u Crnoj Gori oličeni u DF-u varaju se kada misle da će popis donijeti neke spektakularne promjene i da će njegovim rezultatima pokazati nepostojanost crnogorske nacije.

“Crna Gora će opstati kao građanska i multikonfesionalna država, a njihova nacionalistička politika će se veoma brzo naći izolovana i na margini”, kazao je Bošković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost Voli bez finala

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija nijesu uspjeli da se plasiraju u finale plej-ofa...