fbpx
NaslovnicaCrna GoraBorovinić Bojović: Nove mjere biće poznate u petak

Borovinić Bojović: Nove mjere biće poznate u petak

Podgorica, (MINA) – Savjet za borbu protiv koronavirusa donijeće sjutra nove epidemiološke mjere, najavila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Nove mjere u borbi protiv koronavirusa, kako je navela, biće saopštene u petak, na konferenciji za novinare.

„Kao što sam i najavila, u slučaju promjene epidemiološke slike u Crnoj Gori, mjere u borbi protiv koronavirusa biće korigovane“, kazala je Borovinić Bojović agenciji MINA.

Ona je navela da je, nakon što je zasijedala Komisija za borbu protiv koronavirusa, u utorak i danas održala sastanke sa čelnicima Instituta za javno zdravlje (IJZ) i Kliničkog centra, sa kojima je usaglasila predlog predstojećih ograničenja.

„Odluku, kao što je javnosti poznato, donijeće Savjet Vlade Crne Gore. Naš sastanak biće održan sjutra, nakon čega će u petak biti sazvana konferencija za medije u IJZ“, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je kazala da su brojke zaraženih za sada dobre, ali su granične, i napomenula da je Crna Gora sve vrijeme sprovodila i sprovodiće masovno testiranje.

„Danas je, od 1.694 testirana, 47 pozitivnih nalaza. Situacija poziva na oprez. Molim sve da se čuvaju. Što se više građana vakciniše, to će manje ograničenja biti“, navela je Borovinić Bojović.

Ona je najavila da će u Budvu biti poslate dodatne epidemiološke ekipe koje će sve vrijeme biti uvezane sa Upravom za inspekcijske poslove i Upravom policije.

„U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, IJZ će koristiti preporuke iz Popisa ključnih aktivnosti i nivoa pripremljenosti za kritične varijante SARS-CoV-2 i povećane transmisije u državama širom Evrope, dokument koji im je dostavljen od Svjetske zdravstvene organizacije“, kazala je Borovinić Bojović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije