fbpx
NaslovnicaCrna GoraBjelica: Upravni odbor UCG radi zakonito i transparentno

Bjelica: Upravni odbor UCG radi zakonito i transparentno

Podgorica, (MINA) – Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) radi transparentno, zakonito i efikasno i čuva Univerzitet od nasrtaja politike, kazao je predsjednik tog organa UCG Duško Bjelica i poručio da na toj obrazovnoj instituciji nema korupcije.

Bjelica je naveo da se posljednjih mjesec intenzivno pominje rad Upravnog odbora UCG i on kao njegov predsjedavajući.

“Pominjemo se najčešće od pojedinih ostrašćenih i neostvarenih političara i naravno od onih koji su najminornije osobe kad je u pitanju nauka. I od nekih nevladinih organizacija koje su zakamuflirane političke organizacije”, rekao je Bjelica.

Kako je dodao, Upravni odbor i on se pominju u medijima i na sjednicama skupštinskih zasijedanja, gdje se, kako je rekao, uvijek daju paušalne i ničim utemeljene izjave o lošem i netransparentnom radu na UCG.

“Manipulacijama, neistinama, podmetanjima i politikanstvom žele da skrenu pažnju sa najvećih uspjeha koje ostvaruje UCG. Oni žele da Univerzitet na sve moguće načine izmjeste na teren estradizacije i politizacije sitnih stranaka i još manjih političara”, naveo je Bjelica.

On je istakao da Upravni odbor UCG, kao i svi organi na Univerzitetu, radi transparentno, zakonito, efikasno i za dobrobit studenata Crne Gore.

“Sačuvali smo UCG od pokušaja i nasrtaja politizacije i podjela kojima je, vjerujem za trenutak na žalost, podlegao jedan manji broj naših članova akademske zajednice”, kazao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, pojedinci se kroz isprazne priče i dijaloge samih sa sobom bave visokim obrazovanjem, iako su od njega suštinski udaljeni miljama.

Ponajviše, kako je kazao Bjelica, oni koji su neostvareni na UCG i koji su od njega udaljeni svjetlosnim godinama.

“Među kritičarima su i oni koji su tamarali po susjednim državama da pod “stare dane” dođu do bilo kakve fakultetske diplome. Ima i onih kojima je indeks još, skoro deceniju, na UCG. Zanijeli se predstojećim izborima i nošeni ličnim osjećanjima, bez ijednog argumenta”, naveo je Bjelica.

Najglasniji su, kako je rekao, oni koje je vrijeme pregazilo i ne postoje u naučnom i nastavnom pogledu.

“Pokušavaju pričom o korupciji na UCG, da skrenu pažnju sa svojih promašenih političkih ideja. Na UCG korupcije nema. Ja nijesam u saznanju ni da je bilo. Neki poslanici kažu ima korupcije, ali nemaju dokaza. Toliko o ozbiljnosti njihovih tvrdnji”, naveo je Bjelica.

On je dodao da je UCG posljednjih godina postigao najbolje rezultate u svojoj istoriji u svakom pogledu i na svim poljima djelovanja, o čemu svjedoče brojna međunarodna rangiranja na prestižnim svjetskim listama.

Najčitanije