fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Demokrate neće podržati manjinsku vladu

Bečić: Demokrate neće podržati manjinsku vladu

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora neće podržati manjinsku vladu, kazao je predsjednik te partije Aleksa Bečić, navodeći da bi ona značila prekrajanje izborne volje crnogorskih građana.

On je za Televiziju Crne Gore rekao da Demokrate brane izbornu volju građana od 30. avgusta prošle godine i da smatra da aktuelna parlamentarna većina, osnažena sa manjinskim partijama, treba da nastavi dalje.

Bečić je, na pitanje da li će podržati manjinsku vladu, odgovorio da Demokrate neće podržati manjinsku Vladu koja znači prekrojenu izbornu volju građana.

“Koja znači prekrojenu izbornu volju građana sa onima koje su građani Crne Gore tražili da smijenimo da pođu u opoziciju, a ne da ponovo vrše vlast, na izborima 30. avgusta ubjedljivom većinom, slobodnim izrazom građana”, naveo je Bečić.

On je poručio da u takvom prekrajanju izborne volje građana Demokratska Crna Gora nikada nije učestvovala i nikada neće učestvovati.

“Ako neko slučajno, ja neću da vjerujem, ima takve ambicije ili želje, neka to odmah učini sjutra”, kazao je Bečić, prenosi portal RTCG.

On je naveo da je i aktuelna Vlada na neki način manjinska, ali je, kako je rekao, proizvod volje 41 poslanika, koji su 30. avgusta prošle godine dobili mandat da promijene vlast.

“Svako prekrajanje izborne volje građana bi bilo u suprotnosti sa voljom naroda od 30. avgusta i Ustavom i evropskim vrijednostima, a to bi u prevodu značilo jednu od najvećih izdaja u istoriji Crne Gore”, poručio je Bečić.

On je najavio da bi Skupština već do sredine decembra mogla da počne raspravu o budžetu za narednu godinu.

“Planiram da narednu sjednicu sazovem između 10. i 15. decembra kada bi na dnevnom redu bio i Predlog budžeta za narednu godinu i mnogi drugi prateći i važni akti”, naveo je Bečić za TVCG, u Skoplju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije