fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Danas predlog Vladi za imenovanje Brđanina

Abazović: Danas predlog Vladi za imenovanje Brđanina

Podgorica, (MINA) – Izborom Zorana Brđanina došlo se do najboljeg rješenja za mjesto direktora Uprave policije, ocijenio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, i dodao da će predlog o imanovanju Brđanina danas biti upućen Vladi.

Abazović je, odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije “Ekstremizam, terorizam i religija”, kazao da je imenovanje Brđanina predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

„Sa moje strane postoji puna podrška i mislim da je to stav svih članova Vlade“, dodao je Abazović.

Na pitanje da li je poznat stav zapadnih partnera o Brđaninu kao kandidatu za direktora policije i Dejanu Vukšiću kao šefu Agencije za nacionalnu bezbjednost, Abazović je odgovorio da jeste.

Kako je naveo, bilo koja osoba koja treba da stupi na važnu funkciju u sektoru bezbjednosti, mora da prođe određene provjere.

„Ako ćete konkretno o Brđaninu, on je i do sada više puta bio provjeravan iz razloga što je obavljao aktivnositi u policiji i ranije, i neko ko i znaišno ima pristup nekim podacima još od ranije“, rekao je Abazović.

On je kazao da mu je žao što u Crnoj Gori sve, kako je naveo, treba da dobije neku dramu i mistiku kao da se radi o ljudima koji dolaze iz nepoznatih struktura.

“Mi smo mala zajednica, svako zna svakoga. Trebaju nam obrazovani, dostojanstveni i časni ljudi. Na kraju rezultat će pokazati da li oni rade kako treba ili ne“, kazao je Abazović.

On je rekao da mnogi ljudi koji su u policiji nijesu mogli da dođu do rezultata zato što je, kako je ocijenio, struktura na samom vrhu bila postavljena pogrešno.

„Tražim da i novoj Vladi date šansu da pokaže da li će ostvariti rezultate ili ne. Mislim da ih već ima u ova dva mjeseca, a mislim da će u narednom periodu to biti još mnogo bolje“, dodao je Abazović.

Upitan da prokomontariše optužbe Demokratskog fronta (DF) da je imenovanje Brđanina nastavak prakse Demokratske partije socijalista, Abazović je kazao da je DF „takva organizacija koja je jednostavno protiv svega što nije apsolutno po njihovoj volji“.

Abazović je rekao da će Sekulović danas uputiti inicijativu Vladi, koja će se o tome najvjerovatnije izjasniti elektronskim putem, i uputiti taj predlog Skupštini.

„U međuvremenu, Brđanin može da se postavi za vršioca dužnosti direktora, s obzirom na to da je aktuelnom istakao šestomjesečni mandat, tako da će sve biti u skladu sa procedurama“, precizirao je Abazović.

Upitan da li Brđanin kao vršilac dužnosti, može odmah smijeniti sve pomoćnike direktora, i da li će to uraditi, Abazović je odgovorio da misli da svaki građanin Crne Gore zna odgovor na to pitanje.

„Sve osim toga bilo bi, po meni, potpuno neočekivano“, dodao je Abazović.

Najčitanije