Naslovnica Covid19 Registrovano 19 novih slučajeva koronavirusa

Registrovano 19 novih slučajeva koronavirusa

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, od posljednjeg presjeka, registrovano 19 novih slučajeva infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom utorka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.191 uzorak.

Novootkriveni slučajevi su iz Rožaja pet, Pljevalja četiri, Podgorice, Bara i Tivta po dva i iz Budve, Danilovgrada, Plužina i Petnjice po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom“, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.596.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 66 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 520.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.867.

U Podgorici je trenutno aktivan 191 slučaj koronavirusa, u Pljevljima 51, Rožajama 50, Bijelom Polju 35, Baru 29, Nikšiću 25, Beranama 22, Budvi 19, Tivtu 16 i u Herceg Novom, Kotoru i Tuzima po 12.

U Mojkovcu je aktivno osam slučajeva koronavirusa, Cetinju i Ulcinju po šest, Andrijevici, Danilovgradu i Petnjici po pet, Šavniku i Žabljaku po tri, Plavu i Gusinju po dva i u Plužinama jedan.

U Kolašinu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije