fbpx
NaslovnicaCovid19Prva žrtva koronavirusa u Crnoj Gori

Prva žrtva koronavirusa u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Muškarac star 65 godina preminuo je danas u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od posljedica koronavirusa.

U zajedničkom saopštenji KCCG i Instituta za javno zdravlje navodi se da je riječ o Z.P. iz Herceg Novog, koji je u prvoj polovini ovog mjeseca boravio u Srbiji, i koji je sinoć poslije ponoći primljen u Klinički centar sa hroničnim oboljenjem pluća

Direktor KCCG Jevto Eraković kazao je da je da su u toj zdravstvenoj ustanovi preduzeli sve mjere, ali da nijesu mogli da pomognu pacijentu.

„Osoblje Kliničkog centra, kao što sam konstatovao, je preduzelo sve što se moglo preduzeti, koristilo je svu neophodnu zaštitnu opremu i sve procedure koje su propisane po standardima za liječenje ovakvih pacijenata“, istakao je Eraković.

On je uputio iskreno saučešće porodici preminulog pacijenta i poručio građanima da shvate kolika je ozbiljnost ove bolesti i ovog virusa, da poštuju sve preporuke koje su date od Nacionalnog koordinacionog tima i da budu solidarni.

„Da se zajedno suočimo sa problemom koji nam slijedi i da ga uspješno i prebrodimo“, dodao je Eraković.

Direktor IJZ Boban Mugoša kazao je da je do ovog trenutka u Crnoj Gori registrovano obolijevanje 22 osobe od COVIDA 19.

„Jedna osoba je danas preminula. Bris, odnosno uzorak od ove osobe je uzet jutros prije njene smrti i danas je utvrđeno da je ona preminula od Covida 19“, rekao je Mugoša.

To, kako je naveo, ukazuje da se epidemija širi i pokazuje ružnije lice nego što je samo širenje, a to je da se od te bolesti umire.

„Zbog svega ovoga, molim i ponovo podsjećam da treba poštovati sve propisane mjere i sve naredbe u cilju da se zaštitimo od ove bolesti“, poručio je Mugoša.

Najčitanije