Naslovnica Covid19 Preminule dvije osobe, 14 novih slučajeva infekcije

Preminule dvije osobe, 14 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, preminule dvije osobe inficirane koronavirusom, a registrovano je 14 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom ponedjeljka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.260 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice šest, Rožaja dva i Budve, Nikšića, Bara, Bijelog Polja, Plava i Andrijevice po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa COVID-19 infekcijom, kod pacijenata iz Podgorice i Plava, od kojih je mlađi imao 76, a stariji 82 godine“, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.596.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 64 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 567.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.848.

U Podgorici je trenutno aktivno 210 slučajeva koronavirusa, Rožajama 57, Pljevljima 54, Bijelom Polju 45, Baru 29, Nikšiću 27, Beranama 23, Budvi 19, Tivtu 15, Kotoru 14, Tuzima 13, Herceg Novom 12.

U Ulcinju je aktivno devet slučajeva koronavirusa, Mojkovcu osam, Cetinju i Petnjici po šest, Andrijevici pet, Danilovgradu i Šavniku po četiri, Žabljaku tri i u Plavu i Gusinju po dva.

U Plužinama i Kolašinu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije