fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovano 25 novih slučajeva infekcije, jedan preminuli

Registrovano 25 novih slučajeva infekcije, jedan preminuli

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 25 novih slučajeva infekcije koronavirusom, a prijavljen je jedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 485 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 11, Bara pet, Nikšića tri, Pljevalja dva, a iz Budve, sa Cetinja iz Herceg Novog i Ulcinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio je 5,15 odsto.

“Tokom četvrtka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli je iz opštine Bar, od 93 godine”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.789.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 29 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 253.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 283.468.

U Podgorici je trenutno aktivno 113 slučajeva infekcije koronavirusom, Nikšiću 30, Pljevljima 19, Baru 15, Budvi 14, Danilovgradu i Herceg Novom po devet, Kotoru i Tivtu po osam, Ulcinju sedam, na Cetinju šest.

U Bijelom Polju i Plužinama aktivno je po pet slučajeva infekcije koronavirusom, Beranama tri, Šavniku dva.

U Andrijevici, Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plavu, Rožajama, Tuzima na Žabljaku njesu registrovani aktivni slučajevi koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije