fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, registrovano 29 novopozitivnih

Preminula jedna osoba, registrovano 29 novopozitivnih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, od posljednjeg presjeka, preminula jedna osoba inficirana koronavirusom, a registrovano je 29 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom ponedjeljka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.218 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Bijelog Polja šest, Podgorice pet, Rožaja, Pljevalja, Nikšića i Berana po tri, Herceg Novog dva i iz Ulcinja, Tivta, Gusinja i Budve po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom, kod pacijenta iz Rožaja, starosti 90 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.585.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 75 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 785.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.652.

U Podgorici je trenutno aktivno 249 slučajeva koronavirusa, Rožajama 92, Pljevljima 81, Bijelom Polju 74, Nikšiću 55, Beranama 43, Baru 37, Kotoru 22, Tivtu 19, Budvi 18, Ulcinju 17, Tuzima 13 i u Herceg Novom 12.

U Danilovgradu je aktivno deset slučajeva koronavirusa, Andrijevici osam, Žabljaku i Šavniku po sedam, Mojkovcu i Plavu po šest, Kolašinu pet, Cetinju četiri, Petnjici tri i u Gusinju jedan.

U Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije