fbpx
NaslovnicaCovid19Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa

Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa

Podgorica, (MINA) – Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ) danas su analizirale 142 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na novi koronavirus.

Kako je saopšteno iz Instituta, dvoje novooboljelih je iz Podgorice, a po jedno iz Budve i Berana.

„Dva novooboljela su kontakti ranije potvrđenih slučajeva, dok se kod dva trenutno traga za izvorom infekcije“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su epidemiološka istraživanja i identifikacija kontakata u toku.

U Crnoj Gori je trenutno aktivno 13 slučajeva COVID19, od kojih sedam u Podgorici, po dva u Beranama i Budvi i po jedan u Rožajama i na Cetinju.

„Epidemiološkim istraživanjem je utvrđeno da je devet od 13 aktivnih slučajeva importovano ili direktno povezano sa importacijom, dok kod četiri slučaja izvor obolijevanja nije poznat i trenutno je predmet epidemiološkog istraživanja“, kazali su iz Instituta.

Kako su naveli, imajući u vidu broj kontakata svih do sada indentifikovanih slučajeva, njihovo kretanje i trenutni status implementacije preventivnih mjera, IJZ je predložio ponovno uvođenje određenih preventivnih javnozdravstvenih mjera, sa ciljem spriječavanja daljeg širenja infekcije.

„I to prije svega obaveze nošenja maski u javnim zatvorenim prostorima, na način na koji te bilo propisano i ranije“, dodali su iz Instituta.

Najčitanije

Putevi

Putevi pretežno suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima i...
Vaskrs

Danas je Vaskrs