fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrioritet ekonomski razvoj Crne Gore

Prioritet ekonomski razvoj Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prioritet programskog djelovanja Hrvatske reformske stranke (HRS) je ekonomski razvoj Crne Gore, koji će dovesti do rasta životnog standarda i stabilne socijalne politike, ocijenili su njeni predstavnici.

Tanja Jovanović iz HRS-a je kazala su razvoj energetike i saobraćajne infrastrukture važni preduslovi za ukupni privredni razvoj zemlje.

“Uz turizam, koji će ostati jedna od najvažnijih grana privrede, neophodno je razvijati i poljoprivrednu proizvodnju baziranu na malim porodičnim gazdinstvima, ali i kroz mala i srednja preduzeća”, navela je Jovanović u saopštenju.

Snažnom podrškom domaćoj proizvodnji i stvaranjem konkurentnog domaćeg proizvoda, kako je kazala, omogućiće se smanjenje uvoza na pristojnu mjeru, ali i kupovina domaćeg, na način da se veliki trgovački lanci pravilno usmjere.

“U tom pravcu, osnovni ciljevi politike HRS-a su samostalnost u proizvodnji većine poljoprivrednih proizvoda po konkurentnim cijenama i zadovoljan poljoprivrednik, koji dobro živi od svoga rada. Takođe, HRS će dodatno podržati razvoj konkurentnog i prilagodljivog prehrambeno-prerađivačkog i ribarskog sektora, temeljenog na sigurnosti hrane, zaštiti okoline i prirodnih resursa”, rekla je Jovanović.

Prema njenim riječima, u HRS-u će se zalagati za razvoj moderne poljoprivredne proizvodnje koja će biti potpomognuta efikasnim, pravednim i dostupnim mjerama podrške, kao i povećanim udjelom novih naučnih i tehnoloških mogućnosti.

“Podrška samozapošljavanju kroz razne programe edukacije, prvenstveno mladih, biće važan pravac djelovanja HRS-a, kako bi se osposobili za produktivno i inovativno preduzetništvo”, dodala je Jovanović.

Crna Gora, kako je saopštila, ne može biti samo potrošačko, već društvo koje mora i da zarađuje.

“Samo mudrim odlukama i ravnomjernim ulaganjem možemo osnažiti cjelokupnu privredu”, zaključila je Jovanović.

Najčitanije