fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjećanja na žrtve da budu brana novim zločinima

Sjećanja na žrtve da budu brana novim zločinima

Podgorica, (MINA) – Sjećanja na žrtve Srebrenice treba da budu trajna brana mogućnosti da se tako nešto ikad više dogodi na ovim prostorima, poručili su iz Socijademokrata Crne Gore (SD).

Predsjednik SD-a Ivan Brajović, članovi predsjedništva Marija Blagojević i Safet Korać i portparol partije Nikola Zirojević su, povodom obilježavanja genocida u Srebrenici, položili vijenac na spomenik žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

“Sa tugom se sjećamo mračnog vremena devedesetih godina, vremena rata, mržnje i ludila. Ljudski životi ne mogu da se predstave brojkama, jer za nas i jedan izgubljen život predstavlja neizmjeran gubitak“, kazali su iz SD-a.

Oni su rekli da je takvih neizmjernih gubitaka u građanskom ratu koji je zahvatio bivšu Jugoslaviju bilo previše.

„Zato imamo posebnu ljudsku obavezu da današnji dan obilježimo, pamtimo i da svojim djelima u sadašnjosti doprinosimo da se masakr poput Srebrenice nikad više ne ponovi. Da nikad više, na ovim prostorima, majka ne pusti suzu za izgubljenim djetetom, da nikad više žena ne isprati muža, dijete oca, na put bez povratka“, poručili su iz SD-a.

Polaganjem vijenca, kako su kazali, odaju počast svim nevino stradalima u građanskom ratu koji je zahvatio bivšu Jugoslaviju.

„Trudićemo se da našim djelovanjem obezbijedimo da sjećanje na žrtve bude trajna brana mogućnosti da se tako nešto ikad više dogodi na ovim prostorima,” zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...