fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora da bude dio korona koridora

Crna Gora da bude dio korona koridora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret URA u intenzivnom je kontaktu sa Zelenima Austrije, partijom koja je dio vladajuće koalicije u toj zemlji, preko koje aktivno lobira da Crna Gora bude dio korona koridora, što bi doprinijelo spasavanju turističke sezone.

“Trebalo bi učiniti sve da Crna Gora postane dio korona koridora koji će omogućiti nesmetani prolaz ljudi između Crne Gore i određenih zemalja zapadne Evrope”, navodi se u saopštenju te partije.

Iz URA-e su rekli da su Austrija i Njemačka prve pokrenule priču oko korona koridora.

“Kako su naši partneri dio vlasti u Austriji već smo ostvarili kontakt sa vicekancelarom i njegovim kabinetom, Wernerom Koglerom i sa poslanikom Zelenih zaduženim za turizam, Reinhardom Gschopfom. Povratne informacije koje smo dobili vrlo su ohrabrujuće i govore da postoji spremnost da se lobira za Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Gschopf je saopštio da se u Austriji već razgovara o otvaranju granica i da se ubrzano radi i na tome da se granice otvore i sa državama koje nijesu članice EU. Zeleni Austrije će posebno zagovarati poziciju Crne Gore kao destinacije koja je corona free država.

URA je apelovala da Crna Gora što prije otvori svoje granice.

„Crna Gora bi trebalo što prije da otvori svoje granice, kao što je to već učinila Hrvatska. Naravno, otvaranje granica mora ići sa pojačanom dozom opreza vezano za epidemiološku situaciju. Rezultati koje smo do sada postigli su izuzetno dobri i zdravlje građana mora biti na prvom mjestu”, smatraju u URA-i.

Kako su ostale države najavile otvaranje granica, Crna Gora, kao turistička destinacija, mora isto uraditi u što skorijem roku.

“Na taj način omogućićemo spasavanje dijela turističkog proizvoda koji je u našoj državi najznačajnija privredna grana“, navodi se u pokretu URA.

URA je ranije predložila da Crna Gora bude corona free destinacija kako bi se spasio dio turističke sezone.

“Taj predlog je prihvatila i Nacionalna turistička organizacija, a svjedoci smo da je i među građanima naišao na veliko odobravanje”, navodi se u saopštenju te partije.

Iz URA-e su rekli da je to sve u cilju spasavanja turističke sezone i omogućavanja boljeg promovisanja domaćih turističkih proizvoda i potencijala koji su značajno ugroženi pandemijom koronavirusa.

Najčitanije

Olimpijski karavan krenuo sa Cetinja

Podgorica, (MINA) - Osnovna namjera Olimpijskog karavana je da proširi olimpijski duh i pokret...