fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrađani Danilovgrada poštuju mjere i preporuke NKT-a

Građani Danilovgrada poštuju mjere i preporuke NKT-a

Podgorica, (MINA) – Građani Danilovgrada ozbiljno su shvatili preporuke i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zarazne bolesti (NKT), kazala je predsjednica opštine Zorica Kovačević, navodeći da je situacija u tom gradu svakim danom sve bolja.

Ona je poručila sugrađanima da se za sve što im je potrebno, odnosno za bilo kakvu pomoć, obrate lokalnoj samoupravi, a sve u cilju toga da oni ostanu u svojim kućama i ispoštuju preporuke i mjere.

„Situacija u Danilovgradu iz dana u dan je sve bolja. Na ulicama se nalazi malo ljudi, jedino oni koji idu u apoteke, u nabavku prehrambenih proizvoda ili do Doma zdravlja“, rekla je Kovačević agenciji MINA.

Ona je kazala da se u Danilovgradu više od 100 osoba nalazi u karantinima u Regionalnoj školi za državnu upravu i Policijskoj akademiji.

Kako je navela Kovačević, lokalna samouprava obezbjeđuje da karantini budu redovno snabdjeveni električnom energijom, vodom i svim ostalim što je potrebno kako bi oni besprekorno funkcionisali.

Ona je rekla da Sanitarna inspekcija i Centar bezbjednosti kontrolišu građane koji su u samoizolaciji i da do sada nije bilo kršenja te mjere.

„To dovoljno govori o tome da su građani Danilovgrada veoma ozbiljno shvatili preporuke i mjere. Danilovgrad je potpuno spremno dočekao sve preporuke i iz dana u dan radujem se što moji sugrađani to poštuju“, istakla je Kovačević.

Ona je navela da je u Danilovgradu jedna osoba oboljela od COVID-19, koja koronavirusom nije zaražena u Crnoj Gori.

Kako je dodala Kovačević, ta osoba je poštovala sve mjere i nalazi ostalih članova njene porodice su negativni.

Ona je kazala da svi marketi poštuju socijalnu distancu, radno vrijeme i ostale mjere, a njihov rad kontroliše Komunalna policija.

U Danilovgradu, kako je rekla, nije bilo kršenja mjere NKT-a koja se odnosi na zatvaranje ugostiteljksih objekata, a okupljenje građana svedeno je na najmanju moguću mjeru.

Kovačević je dodala da dezinfikuju hlorom ulice i ulaze, a snabdijevenost apoteka i marketa je veoma dobra.

„Rijetko ćete vidjeti nekoga na ulici. Smatram da je to veoma značajno kako bi u potpunosti ispoštovali sve preporuke i iz ovoga izašli veoma brzo“, naglasila je Kovačević.

Kako je kazala, Opština Danilovgrad u četvrtak je počela da dijeli pakete za socijalno ugrožene porodice.

„U četvrtak smo i danas ćemo podijeliti oko 50 paketa sa prehrambenim proizvodima. To je donacija našeg sugrađanina Lalevića sa Slapa. Želim još jednom da mu zahvalim“, rekla je Kovačević i dodala da su pomoć ponudili i drugi privrednici iz te opštine.

U tu svrhu, kako je dodala, imaju dovoljno volontera i sve besprekotno funkcioniše.

„Naše geronto domaćice, njih 14, pružaju pomoć 140 porodica tako što im kupuju hranu i ljekove i ukoliko je potrebno obave neke kućne poslove“, navela je Kovačević.

Najčitanije