fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristička ponuda predstavljena na sajmu u Sarajevu

Turistička ponuda predstavljena na sajmu u Sarajevu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je na sajmu Sarajevski festival turizma, koji se održava u tom gradu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Posjetiocima sajma, koji je počeo u srijedu, predstavljena je aktuelna turistička i ponuda za novogodišnje praznike i zimsku sezonu.

„Gosti iz Bosne i Hercegovine (BiH) dominantno dolaze u Crnu Goru prvenstveno zbog obale, ali je sve više onih koje privlače nacionalni parkovi, aktivni odmor, etno sela i gastronomija“, navodi se u saopštenju NTO.

Predstavnici NTO su u okviru sajma učestvovali na stručnoj konferenciji pod nazivom Outdoor i avanturistički turizam, na kojoj je bilo riječi o mogućnostima razvoja tog segmenta turizma u novi turistički proizvod.

Crnu Goru je prethodne godine posjetilo oko 120 hiljada turista iz BiH, koji su ostvarili preko 1,1 milion noćenja, što ih je pozicioniralo na treće mjesto u strukturi ostvarenih noćenja stranih turista.

„Trend rasta bilježimo i ove godine, kada su turisti iz BiH samo tokom prvih sedam mjeseci u hotelskom i individualnom smještaju ostvarili preko pola miliona noćenja“, rekli su iz NTO.

Pored NTO u Sarajevu su ponudu predstavile i turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Tivta i Herceg Novog.

Sarajevski festival turizma, koji završava danas, predstavlja važno mjesto okupljanja svih učesnika turističke ponude, ali i koristan marketinški alat za prezentaciju ponude turističkih destinacija i usluga.

Uporedo sa sajmom turizma održava se i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i keteringa.

NTO, nakon nastupa na sajmu, planira intenzivniju promociju na tržištu BiH, kako bi turistima iz te države predstavili bogat program za novogodišnje praznike.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...