fbpx
NaslovnicaCrna GoraDanas o predsjedniku DIK-a i pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u

Danas o predsjedniku DIK-a i pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u

Podgorica, (MINA) – Poslanici crnogorske Skupštine danas bi trebalo da izaberu predsjednika Državne izborne komisije (DIK), a razmatraće i Predlog zakona o potvrđivanju Protokola za pristupanje Sjeverne Makedonije NATO-u.

Administrativni odbor ranije je za predsjednika DIK-a predložio Đorđija Vukčevića.

Vukčević je član Upravnog odbora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, a ranije je radio u gradskoj upravi Podgorice i Kotora.

Mjesto predsjednika DIK-a upražnjeno je od 7. oktobra prošle godine, kada je tadašnjem predsjedniku Budimiru Šaranoviću istekao četvorogodišnji mandat.

Premijer Duško Marković je rekao da Crna Gora potvrđivanjem protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u potvrđuje podršku Sjevernoj Makedoniji koja će biti dodatni faktor stabilnosti regiona i njegove evroatlanske perspektive.

Crna Gora je postala clanica NATO-a 5. juna 2017. godine i članstvo u Alijansi smatra trajnom garancijom svoje bezbjednosti.

„Sa tog aspekta kao članica zalaže se za nastavak proširenja Alijanse uz stav da integracija država Zapadnog Balkana doprinosi većoj stabilnosti i bezbjednosti jugoistočne Evrope, posebno zbog činjenice da je kontinuirana stabilnost regiona uslov za njegov dalji razvoj“, kaže se u obrazloženju.

Najčitanije