fbpx
NaslovnicaCrna GoraVeće zarade, IBAR i popis obilježili godinu rada Vlade

Veće zarade, IBAR i popis obilježili godinu rada Vlade

Podgorica, (MINA) – Aktuelna Vlada je za samo godinu rada uradila više u odnosu na sve prethodne, što potvrđuju i najveći zvaničnici Evropske unije (EU), ocijenili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

Iz te partije su rekli da su veće zarade, Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), deblokirano pravosuđe i uspješno realizovan popis samo neki od rezultata sadašnje Vlade.

“Aktuelna Vlada koja danas ima podršku skoro dvije trećine poslanika, što je najviše u istoriji od uvođenja višepartijskog sistema, uradila je više u odnosu na sve prethodne Vlade za svega godinu dana rada, što potvrđuju i najveći zvaničnici EU”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz PES-a, za par dana će građani Crne Gore dobiti veće zarade kroz Evropu Sad 2, što je kontinuitet povećanja zarada, koji je počeo programom Evropa Sad 1.

Iz te partije su dodali da su tim programima minimalne plate i penzije uvećane više od tri puta, a prosječne zarade skoro duplirane.

“Takođe, imamo uvećanje studentskih kredita, stipendija, nadoknada za stručno osposobljavanje”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, u saradnji izvršene i zakonodavne grane vlasti, deblokirano pravosuđe, koje je više godina bilo nefunkcionalno.

“Uz dobijeni IBAR i zatvaranje četiri poglavlja do kraja godine (za 12 godina zatvorena tri poglavlja), to su rezultati koje ne ostavljaju ravnodušnom ni predsjednicu Evropske komisije”, rekli su iz PES-a.

Prema njihovim riječima, transparentno sproveden popis, koji danas niko ne osporava, dodatno je demonstrirao sposobnost izvršene vlasti da konsenzusom i dijalogom rješava jako zahtjevna pitanja.

“Očekujemo da će i u narednom periodu Vlada Crne Gore biti fokusirana na unapređenje životnog standarda, vladavinu prava i ubrzanu integracije Crne Gore u EU”, naveli su iz PES-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije