fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStvoriti ambijent za privlačenje investicija

Stvoriti ambijent za privlačenje investicija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Strateškim ulaganjima u infrastrukturu, jačanjem regionalne povezanosti i unapređenjem turističke ponude, neophodno je stvoriti ambijent za privlačenje investicija i ubrzanje privredne aktivnosti u Herceg Novom, što će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života njenih građana, ocijenio je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

On je u čestitki povodom Dana opštine Herceg Novi naveo da pored potencijala za razvitak elitnog turizma, pravilno i održivo upravljanje resursima Instituta Igalo može pozicionirati Herceg Novi kao glavni regionalni centar zdravstvenog turizma.

“Na donosiocima odluka na lokalnom i državnom nivou je, da odgovornim i planskim odnosom prema ovim mogućnostima, obezbijede uslove za budući prosperitet vaše zajednice”, rekao je Milatović.

Prema njegovim riječima, smješten na ulazu u zadivljujući Bokokotorski zaliv, ispod planine Orjen, sa svojim prirodnim ljepotama, bogatim kulturnim nasljeđem i dugom istorijom, Herceg Novi ima sve preduslove za dinamičniji razvoj turističke djelatnosti.

“Danas, kada obilježavamo 80. godina od oslobođenja Herceg Novog, sjećamo se herojskih snaga Prve bokeljske, Desete hercegovačke i Druge dalmatinske brigade, koje su zajedničkom borbom i hrabrošću zadale konačan udarac fašističkom okupatoru na ovom prostoru”, rekao je Milatović.

On je naveo da nas taj istorijski trenutak podsjeća na slavnu antifašističku prošlost ovog grada i cijele naše zemlje. Njihova borba i žrtve svih onih koji su položili živote za slobodu opominju nas i inspirišu da danas u miru, još snažnije, gradimo sigurniju i bolju budućnost za sve građanke i građane Crne Gore.

“Sa željom da uz predani rad i posvećnost nastavite razvojni put vašeg grada i uvjerenjem da u Predsjedniku imate iskrenog partnera za sve konstruktivne inicijative, još jednom Vama i svim Novljanima i Novljankama, upućujem najsrdačnije čestitke povodom Dana opštine”, stoji u čestitki Milatovića upućenoj rukovodstvu opštine, odbornicama i svim stanovnicima tog grada.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije