fbpx
NaslovnicaCrna GoraLazarević: Večeras će u svim kućama u Sokocu noćiti vojnici

Lazarević: Večeras će u svim kućama u Sokocu noćiti vojnici

Podgorica, (MINA) – Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) i policije uključili su sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo u Bijelom Polju, rekao je načelnik Generalštaba Zoran Lazarević tokom posjete selu Sokolac.

On je, kako prenosi portal RTCG, najavio i da će večeras u svim kućama na tom području noćiti vojnici kako bi zaštitili uplašene građane.

“Vojska je od juče na terenu, danas u nešto većem broju, u mjeri koliko su to iz štaba procijenili da u ovom trenutku može dati rezultat, kakav takav”, naveo je Lazarević.

On je kazao da je teren veliki i da je u pitanju pojedinac čije je ponašanje i kretanje teško pretpostaviti.

“Mogli ste se uvjeriti da su i VCG i policija uključili sve raspoložive kapacitete, različite tehnike sa kojim se raspolaže i za koje se procijenilo da na ovoliko velikom području”, dodao je Lazarević.

On je rekao da su uključili sve ne bi li došli do prvog rezultata.

“Prvog znaka da bi se moglo pratiti njegov trag, njegovo postupanje, kako bi ga uhapsili”, kazao je Lazarević.

On je rekao da će tim Vojske i policije koristiti opremu za dnevno i noćno posmatranje.

“Prave se te pretpostavke koju treba uključiti, nadamo se da će dati rezultat. Očigledno je da je (bjegunac) dugo vremena bio u ovom prostoru, da je vičan da preživi u različitim uslovima, nadam se da će pretpostavke dati rezultat”, rekao je Lazarević.

On je rekao da svaki građanin koji živi na bjelopoljskom području ima izuzetno važnu ulogu.

“Da sve što može biti bilo kakav znak o njemu, ne sudeći mnogo da li je tačan ili nije, da javi Centru bezbjednosti ili bilo kome, da nam pomogne, da što prije nađemo tu osobu i zaštitimo živote građana”, kazao je Lazarević.

Na pitanje da li ima podatak da je osumnjičeni za ubistvo naoružan i da ima municiju kod sebe, Lazarević je rekao da su sve te informacije pretpostavka, i da ne može govoriti o njihovoj tačnosti.

“Ne može se govoriti koliko on ima municije, prosto ga niko nije vidio, i sad je sve na bazi pretpostavke, dovoljno da budemo oprezni svi”, kazao je Lazarević.

On je dodao da će se potruditi da zajedno sa policijom zaštite sve građane.

“Strah kod ljudi je osnovan nažalost, i sad sam sa komandantom jedinice Vojske koja je na ovoj teritoriji dogovorio da će večeras u svim kućama u ovom području noćiti naši vojnici i biti tu da zaštite građane”, rekao je Lazarević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza: Danas pretežno sunčano, do 25 stepeni

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom...