fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora da istraje na planu zatvaranja poglavlja do 2026. godine

Crna Gora da istraje na planu zatvaranja poglavlja do 2026. godine

Podgorica, (MINA) – Za Crnu Goru je od presudnog značaja da istraje na ambicioznom planu zatvaranja poglavlja do 2026. godine, saopšteno je na sastanku predsjednika Skupštine Andrije Mandića i novoizabranog ambasadora delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Johana Satlera.

Mandić je, kako je saopšteno iz Skupštine, rekao da je Crna Gora uradila mnogo za godinu od formiranja nove parlamentarne većine i Vlade i da država nikada u istoriji nije bila ujedinjenija.

„Mandić i Satler su se saglasili da je od presudnog značaja da zemlja nastavi ovim tempom i da istraje na ambicioznom planu zatvaranja poglavlja do 2026. godine”, kaže se u saopštenju.

Za to je, kako se dodaje, neophodno nastaviti dosadašnji odgovorni pristup procesu pridruživanja i očuvanje političke stabilnosti.

U saopštenju se navodi da su sagovornici naglasili potrebu za širokom međupartijskom podrškom za ključne reforme iz evropske agende, uključujući reforme u oblasti vladavine prava i odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Kod Tomaševa ubijene dvije osobe, traga se za napadačem

Podgorica, (MINA) – Dvije starije osobe ubijene su večeras u blizini Tomaševa u Bijelom...