fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOva godina rekordna po broju izraelskih turista

Ova godina rekordna po broju izraelskih turista

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odnosi Crne Gore i Izraela su tradicionalno dobri, ali postoji prostor za unapređenje saradnje, naročito u oblasti turizma i ekonomije, ocijenjeno je na sastanku ministarke turizma Simonide Kordić i novoimenovane ambasadorke te zemlje, Avivit Bar-Ilan.

Na sastanku je konstatovano da je ova godina bila rekordna po broju izraelskih turista u Crnoj Gori, a Bar-Ilan je prenijela njihove utiske da se u Crnoj Gori osjećaju sigurno i bezbjedno.

„Za turizam su veoma važni mir i stabilnost. Vrlo smo posvećeni bezbjednosti svih naših građana, ali i gostiju koji posjete Crnu Goru“, poručila je Kordić.

Sagovornice su se složile i da postoji veliki potencijal za investicije, te u tom smislu i jače povezivanje poljoprivrede i gastro iskustva sa turizmom.

Bar-Ilan je Kordić prenijela i poziv tamošnjeg resornog ministra na međunarodnu konferenciju IMTM, koja će se održati u maju u Tel Avivu, na kojoj bi se razmatralo i dalje formalizovanje saradnje i intenziviranje razmjene turista između dvije zemlje.

Kordić je izrazila zabrinutost zbog situacije na Bliskom istoku, naročito zbog stradanja civila.

Ona je kazala da se nada uspostavljanju mira i stabilnosti u najskorije vrijeme.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije