fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBivši radnici Košute se nadaju konačnom dogovoru

Bivši radnici Košute se nadaju konačnom dogovoru

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici cetinjske Košute očekuju da će na sastanku sa ministarkom rada Naidom Nišić, koji je zakazan za sjutra, biti postignut konačan dogovor o isplati njihovih potraživanja nastalih u stečajnom postupku.

Jedna od bivših radnica fabrike, Dijana Vujović, kazala je TVCG da će sastanku prisustvovati i čelnici Fonda rada.

“Nadamo se da ćemo sjutra doći do saglasnosti, da ćemo riješiti ovu agoniju koju trpimo toliko godina i da će se to staviti na papir, jer je to četvrti sastanak gdje trebamo da dođemo do rjašenja u vezi tih devet plata i povezivanja radnog staža za 81 radnika”, rekla je Vujović, prenosi portal RTCG.

Radnicima nekadašnje Košute trebalo bi da pripadne nešto preko četiri hiljade EUR na ime devet zaostalih zarada.

Nakon prethodnih sastanaka u Ministarstvu postignut je dogovor da radnici moraju predati određenu dokumentaciju.

“Radnici će predati dokumentaciju kod nas u odboru koji vodimo na Cetinju i nadamo se će to brzo prihvatiti”, navela je Vujović.

Bivši radnici Košute blokirali su više mjeseci saobreća između Podgorice i Cetinje, a sjutra će organizovati okupljanje pored puta.

“Zaista smo osjetili da je ministarka uložila svu njenu snagu i energiju da se ipak riješi ovo pitanje”, zaključila je Vujović.

Ranije je Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga saopštilo da je, kroz međuresornu saradnju, pronađeno rješenje da se bivšim radnicima nekadašnje fabrike Košuta s Cetinja isplate neisplaćena potraživanja nastala u stečajnom postupku.

“Fond rada, kao garantna instiitucija za isplatu potraživanja nastalih usljed stečaja, preuzeće obavezu isplata po zahtjevu za 693 bivša radnika Košute. Takođe, ova institucija preuzeće radnje u cilju povezivanja radnog staža radi ostvarivanja prava na penziju za preko 80 bivših radnika fabrike Košuta”, saopšteno je ranije iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije