fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKordić: Turizam da doprinese procesu pomirenja i društvenoj pravdi

Kordić: Turizam da doprinese procesu pomirenja i društvenoj pravdi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turizam danas, više nego ikada, ima potencijal da doprinese procesu pomirenja, društvenoj pravdi i održivom razvoju, te da podstiče demokratske vrijednosti i mirno rješavanje konflikata, saopštila je ministarka turizma, Simonida Kordić.

Ona je, povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma pod sloganom Turizam i mir, poručila da, dok obilježavamo taj datum, prepoznajemo izvanrednu ulogu turizma u izgradnji mostova među kulturama i narodima.

“Crna Gora, sa svojom bogatom kulturom i tradicijom, ali i prepoznatljivim prirodnim ljepotama, svjedoči o snazi turizma u okupljanju različitih naroda, religija i kultura. Vjerujem da turizam može biti primjer drugima – pokretač pozitivnih promjena, generator novih ideja i kolijevka inovativnih rješenja za mir i prosperitet”, saopštila je Kordić.

Ona je navela i da kroz obrazovanje, podršku preduzetništvu i inovativne inicijative, zajedno možemo graditi turizam koji doprinosi miru i stabilnosti, kako kod nas, tako i širom svijeta.

“Turizam je prilika da izgradimo bolji svijet – svijet u kojem su mir, sigurnost i razumijevanje temelj svakog putovanja. Zato vas ovom prilikom pozivam da zajedničkim snagama radimo u pravcu mirnije i održivije budućnosti planete, na krilima turizma”, zaključila je Kordić.

Danas je, u saradnji Ministarstva turizma sa ministarstvima ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i kulture i medija, obezbijeđen besplatan ulaz u nacionalne parkove kao i nacionalne muzeje.

Takođe, resorno ministarstvo je, zajedno sa žičarom Kotor-Lovćen, preduzećem Morsko dobro, te turističkim organizacijama Prijestonice Cetinje, Kotora i Herceg Novog, obezbijedilo prevoz i besplatnu vožnju žičarom za djecu iz Doma u Bijeloj, te učenike Srednje stručne škole sa Cetinja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije