fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoDrakić: Uraditi reviziju najvažnijih slučajeva u ASK-u

Drakić: Uraditi reviziju najvažnijih slučajeva u ASK-u

Podgorica, (MINA) – Vršilac dužnosti direktora Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Dušan Drakić rekao je da je potrebno da se izvrši revizija postupanja u najvažnijim slučajevima koji opterećuju javnost duže vrijeme.

Novoizabrani vršilac dužnosti direktora Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), Dušan Drakić, saopštio je da je potrebno da se izvrši revizija postupanja u najvažnijim slučajevima koji opterećuju javnost već duže vrijeme i da se otvore brojna pitanja i postupci koji su bili stavljeni sa strane od strane bivšeg menadžmenta.

On je kazao da je potrebno i da se otvore brojna pitanja i postupci koji su bili stavljeni sa strane od strane bivšeg menadžmenta.

Drakić je za Portal RTCG rekao da se prioriteti rada te institucije, prije svega, odnose na izradu strategije razvoja i kadrovskih kapaciteta, te jačanje unutrašnje organizacije.

“Naravno, neophodno je uraditi reviziju rada IT sistema ali posebno je bitno povratiti povjerenje i inicirati saradnju sa drugim institucijama, nevladinim organizacijama, medijima i medjunarodnim partnerima”, rekao je Drakić.

On je poručio da akcenat više ne smije biti na tome da li ASK formalno ispunjava svoje nadležnosti, već da li proizvodi konkretne i jasno mjerljive rezultate.

Pored tih ciljeva, Drakić je istakao da je bitno posebnu pažnju posvetiti svakodnevnim aktivnostima i obavezama, posebno kada je u pitanju izborna kampanja koja je u toku već neko vrijeme u više lokalnih samouprava.

“Potrebno je izmijeniti planove kontrole, organizovati tim za praćenje izborne kampanje i posebno, aktivnosti političkih subjekata i kontrolu troškova kampanje. Podsjećam da ćemo biti u izbornoj kampanji kada su u pitanju redovni izbori do juna naredne godine i da je u tom dijelu potrebno rješavati izazove u hodu”, kazao je Drakić.

On je dodao da su Agencija i nadležne institucije u posjedu brojnih analiza, izvještaja i komentara na Zakon o sprječavanju korupcije i Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja koje je potrebno posebno prikupiti i analizirati.

“Mora se ozbiljno pristupiti izmjeni i unapređenju ovih zakona”, zaključio je Drakić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pobjeda Crvene zvezde u Parizu

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u gostima ekipu Pariza 80:77,...