fbpx
NaslovnicaCrna GoraURA: Krivična odgovornost za smjenu Kurtija neupitna

URA: Krivična odgovornost za smjenu Kurtija neupitna

Podgorica, (MINA) – Premijer Milojko Spajić i generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić su, ponovnim razrješenjem generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Artana Kurtija, zašli u duboku krivičnu odgovornost, ocijenili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Iz te partije su podsjetili da je Vlada u četvrtak prvo smijenila generalnog inspektora Predraga Burića i na tu poziciju imenovala Kurtija, a zatim smijenila Kurtija i ponovo imenovala Burića.

Iz URA-e su ocijenili da je Vlada time pokazala neozbiljnost i stepen nezakonitog rada, izvrgavajući ruglu odluku Upravnog suda koji je u tom slučaju odlučio u meritumu da je Kurti nezakonito smijenjen i da ga Vlada mora vratiti na mjesto generalnog inspektora.

Kako su naveli, Vlada je nastavila svoj “pravni ringišpil” u slučaju nezakonitog razrješenja Kurtija.

“Spajić i generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić time su zašli u duboku krivičnu odgovornost uvlačeći time i druge članove Vlade u činjenje krivičnog djela, za što smo sigurni da će krivično odgovarati”, navodi se u saopštenju URA-e.

Oni su pozvali tužilaštvo da reaguje i “stane na kraj ruganju državnih institucija od strane grupe populista i diletanata, kakvi trenutno sjede u Vladi Crne Gore”.

Iz GP URA su ocijenili da je Vlada tim postupkom još jednom pokazala veliko pravno neznanje i jasan antievropski manir, ali i dvostruke aršine u postupanju po odlukama nadležnih sudova.

“Svima je jasno da je Spajiću i njegovoj ekipi strah od otkrivanja zloupotreba veći od potrebe da se postupa po zakonu”, zaključili su iz GP URA.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije