fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: Poziv SDT-a Vukoviću nastavak političkog progona

Nikolić: Poziv SDT-a Vukoviću nastavak političkog progona

Podgorica, (MINA) – Poziv Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) na saslušanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Ivana Vukovića nastavak je političkog progona i zloupotrebe tužilaštva za korist i potrebe aktuelne parlamentarne većine, smatraju u DPS-u.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić u saopštenju je naveo da je poziv na saslušanje zaveden na dan rasprave kada je Klub poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore do kraja razobličio selektivnost “skaj tužioca Vladimira Novovića i njegovog kuma Milorada Markovića”.

On je kazao da je, nakon što su tokom skupštinske rasprave dobili i zvaničnu potvrdu navoda da je ovo političko tužilaštvo i da je vrhovni državni tužilac (VDT) izabran u Vladi, a ne u Skupštini, uslijedio “siledžijski, sirov i nepametan” odgovor SDT-a.

“Kumovima Novoviću i Markoviću, koji su umislili da su vrhovni autoriteti u Crnoj Gori i gospodari života i smrti poručujemo da pokušaje zastrašivanja mogu okačiti mačku o rep i da im uzalud upotreba represivnog aparata jer ideju DPS ne mogu uhapsiti”, rekao je Nikolić.

Kako je kazao, ideja DPS-a je ideja koju građani Crne Gore dominantno podržavaju zbog čega, sa više od 26 odsto podrške i kontinuiranim rastom rejtinga i dalje ostaju najjača politička partija u državi.

“I to je ideja koja će dovesti do pobjede evropsku i građansku politiku u našoj zemlji”, istakao je Nikolić.

On je kazao da će se tada, a taj dan dolazi brzo, otvoriti i pitanja svih zloupotreba i nepočinstava koja su oslobodioci počinili.

“A doći će i vrijeme preispitivanja odgovornosti za selektivno postupanje tužilaštva na čijem je, suštinski, čelu Vladimir Novović”, zaključio je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije