fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorska reprezentacija devetoplasirana u Erdeku

Crnogorska reprezentacija devetoplasirana u Erdeku

Podgorica, (MINA) – Reprezentacija Crne Gore u podvodnom ribolovu kao devetoplasirana završila je nastup na Evro-afričkom kupu u turskom Erdeku, saopšteno je iz Ronilačkog saveza.

Navodi se da je crnogorska selekcija na najprestižnijem svjetskom takmičenju potvrdila da pripada eliti svjetskog podvodnog ribolova, a u Erdeku je ostavila iza sebe šampionske reprezentacije Grčke, Portugala, Velike Britanije.

U pojedinačnoj konkurenciji crnogorski takmičar Dušan Vukčević osvojio je deveto mjesto, a iza njega u plasmanu ostala su tri bivša svjetska šampiona.

“U do sada neviđenoj konkurenciji, u kojoj je učestvovalo 90 vrhunskih takmičara iz 18 država svijeta, naši momci su svojim sposobnostima impresionirali kolege iz respektebalnih reprezentacija, kao što su višestruki svjetski prvaci Italije, Španije, Hrvatske i Grčke”, stoji u saopštenju Ronilačkog saveza.

Foto: Ronilački savez

Navodi se da je ostvaren izuzetan rezultat naročito ako se uzme u obzir da je crnogorska reprezentacija zbog skromnog budžeta u Tursku otputovala samo tri dana prije takmičenja u cilju izviđanja terena.

“Naši takmičari su dali sve od sebe da za samo tri dana upoznaju nekoliko desetina milja dugačkog podvodnog terena, dok su ostale reprezentacije u skladu sa svojim mogućnostima došle na pregled terena i 20 dana prije početka takmičenja sa po 12 ronioca koji su izviđali i markirali terene za njihove reprezentacije”, piše u saopštenju.

Saopšteno je da će uspjeh crnogorskoj reprezentaciji, koju su u ime Ronilačkog saveza predvodili Danilo Mijajlović i Dušan Jovović, kao i takmičarima Bobanu Radoševiću, Dušanu Vukčeviću i Miljanu Kneževiću, dati dodatni vjetar u leđa da odmah po dolasku u Crnu Goru počnu sa pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će sljedeće godine biti održano u Brazilu.

Foto: Ronilački savez 

“Prilikom boravka u Turskoj u razgovorima predstavnika naše delegacije sa predstavnicima Svjetske ronilačke federacije CMAS pokazano je interesovanje za organizaciju Evropskog prvenstva u podvodnom ribolovu u Crnoj Gori što bi bilo izuzetno značajno za crnogorsko ronilaštvo i turističku privredu”, piše u saopštenju.

Ne Evro-afričkom kupu u Erdeku prvo mjesto osvojila je reprezentacija Turske, srebrna je bila Hrvatska, a bronzana Španija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije