fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSNP: Odluka ASK-a pokušaj opstrukcije popisa

SNP: Odluka ASK-a pokušaj opstrukcije popisa

Podgorica, (MINA) – Odluka Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) da članovi popisne komisije dobiju status javnog funkcionera pokušaj je opstrukcije da se popisne komisije ne formiraju kako bi popis stanovništva bio odgođen, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

Sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP-a Dragan Vukić, rekao je da se popisna komisija formira na dva mjeseca i da članovi ne mogu da steknu nikakvu protivpravnu imovinsku korist koju bi morali da prijave kao javni funkcioneri.

“Odluka ASK a da članovi popisne komisije dobiju status javnog funkcionera je zloupotreba položaja u političke svrhe i pokušaj opstrukcije da se popisne komisije ne formiraju kako bi se tim potezom popis stanovnistva odložio”, ocijenio je Vukić.

On smatra da je jasno da je to još jedan pokušaj sabotaže popisnog procesa.

Vukić je kazao da u SNP očekuju da predsjednik Skupštine Andrija Mandić za izbor Vrhovnog državnog tužioca i članova sudskog savjeta, otvori dijalog u pokušaju stvaranja što šireg konsensuza.

On je poručio da SNP ne želi bilo kakav uticaj na sudije ili tužioce.

“Smatramo da je od ključne važnosti da on bude nezavisan i nepristrasan od bilo kojeg centra moci ili partije i da svoj posao obavlja u skladu sa Ustavom i zakonom. To je preduslov za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i zatvorila poglavlja 23 i 24”, rekao je Vukić.
Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije