fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodržavaju projekte iz oblasti turizma

Podržavaju projekte iz oblasti turizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija (NTO) objavili su javne pozive za programe podrške u oblasti turizma za ovu godinu.

Javni pozivi se odnose na oblasti podrške u unaprijed definisanim kategorijama.

U okviru prve mjere daje se podrška organizovanju manifestacija čija ukupna predračunska vrijednost iznosi do 30 hiljada EUR, odnosno manifestacija i festivala čija ukupna predračunska vrijednost prelazi tu cifru.

U okviru druge mjere daje se podrška za unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu, dok se u okviru treće mjere podržava razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma.

U okviru četvrte mjere daje se podrška za unapređenje kapaciteta za MICE turizam, odnosno organizovanje MICE događaja, dok se u okviru pete mjere podržava sprovođenje zajedničke kampanje sa turoperatorima.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju svih mjera iznose 630 hiljada EUR.

„Cilj javnih poziva je obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenost“, objasnili su iz Ministarstva.

Na taj način se, kako su naveli, stvaraju preduslovi za obezbjeđivanje održivog razvoja turizma, jer se svim projektima koji će biti podržani kroz javne pozive obezbjeđuje pravilno upravljanje destinacijom, razvijanje socio-ekonomske komponente, očuvanje kulturno istoriske baštine i poštovanje principa i standarda koji se odnose na zaštitu životne sredine.

Javni pozivi i svi detalji su objavljeni na sajtu Ministarstva www.gov.me/mek i NTO-a www.montenegro.travel.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Program Women on Boards inspirativan i zanimljiv

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program Women on Boards je, prema riječima polaznica prve generacije, Ane...