fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoProslava Kineske nove godine u šoping centru BIG Fešn

Proslava Kineske nove godine u šoping centru BIG Fešn

Podgorica, (MINA) – Ambasada Kine u Crnoj Gori organizovaće 19. januara u šoping centru BIG Fešn /BIG Fashion/ manifestaciju “Srećan Praznik proljeća“, kojom će proslaviti Kinesku novu godinu.

Iz Ambasade su kazali da će Kinezi 22. januara proslaviti Praznik proljeća, najznačajniji tradicionalni kineski praznik.

“Praznik proljeća ili Kineska nova godina po lunarnom kalendaru simbolizuje ponovno okupljanje porodice, radost i mir, te predstavlja oličenje zajedničkih vrijednosti čovječanstva – čovjeka na prvom mjestu, mir kao najveću dragocjenost, te harmoniju i sreću”, navodi se u saopštenju.

Iz Ambasade su saopštili da će, u susret Kineskoj novoj godini, organizovati događaj „Srećan Praznik proljeća“, gdje će svi zainteresovani moći da upoznaju brojne običaje za Kinesku novu godinu i zajedno sa pripadnicima kineskog naroda podijele radost praznika.

Na proslavi će, kako su kazali, posjetioci imati priliku da probaju ukusne poslastice, osvoje lijepe suvenire, nauče kako da čestitaju Kinesku novu godinu ili pogađaju nazive kineskih mjesta ili znamenitosti i tako osvoje neku od brojnih nagrada.

Kako se navodi, za učešće je potrebno samo ranije zapratiti Tviter nalog kineske ambasade (@ChineseEmbinMNE), preuzeti pozivnicu za događaj i na licu mjesta pokazati elektronsku verziju pozivnice na svom mobilnom telefonu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...