fbpx
NaslovnicaMINA BusinessI Tivat i Bijelo Polje pokriveni One 5G mrežom

I Tivat i Bijelo Polje pokriveni One 5G mrežom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija One je puštanjem u komercijalnu upotrebu 5G mreže za sve korisnike koji žive ili su u posjeti Tivtu i Bijelom Polju nastavila da, nakon Podgorice, mrežom budućnosti pokriva i ostale gradove u Crnoj Gori.

„5G je dostupan svim One korisnicima u ova tri grada, bez obzira na to koji paket koriste, pod uslovom da imaju odgovarajući uređaj i nalaze se u području pokrivenim signalom“, saopšteno je iz kompanije.

Stvorena da kompanijama i korisnicima pruži brzu konekciju i veoma malo kašnjenje, 5G može omogućiti i mnoštvo novih rješenja, mogućnosti i korisničkih iskustava – posebno u oblasti putovanja i ugostiteljstva.

Upravo o novoj eri u koju zalaze i telekomunikacije, ali i industrija hotelijerstva, razgovarali su izvršni direktor kompanije One Branko Mitrović i direktor za odnose sa Vladom u kompaniji Adriatic Marinas – Porto Montenegro, Predrag Leković.

Leković je istakao da su se tokom dugogodišnje saradnje uvjerili u to da je kompanija One pouzdan partner i neko sa kim Porto Montenegro dijeli viziju budućnosti.

One
foto: One

„Vrhunski kvalitet i vizionarski pristup je ono što spaja naše dvije kompanije. Raduje nas što se Porto Montenegro, kao destinacija svjetskog ranga, od sada može pohvaliti i mogućnošću da svi rezidenti i gosti uživaju u najprestižnijim tehnologijama. 5G će nam omogućiti personalizovanije usluge i lični tretman koji klijenti zahtijevaju“ rekao je Leković.

U tom smislu, kako je naveo, 5G je veliki podsticaj za ugostiteljsku industriju, dajući novo značenje izrazu „tehnologija u službi ljudi“.

Leković je dodao da će benefite 5G mreže imati i kompanije koje svoja predstavništva imaju upravo u Porto Montenegru – u Arsenal Biznis Klubu, Ozana Biznis Klubu i Centru za inovacije.

„Svim našim biznis zakupcima, kojih imamo više od 50, od grafičkih dizajnera i frilansera, preko konsalting firmi ili predstavništva svjetskih biznis brendova, nova tehnologija donijeće benefit u bržem pružanju njihovih usluga i servisa“, dodao je Leković.

Mitrović je kazao da Nesvakidašnji život na obali, slogan Porto Montenegra, upravo korespondira sa pravcem u kome se One kreće, budući da će uvođenjem mreže nove generacije pružiti nesvakidašnja korisnička iskustva.

On je saopštio da mogućnosti koje donosi peta generacija mobilnih mreža omogućavaju brojne prednosti, posebno u industrijama u kojima je, poput Porto Montenegra i kompanije One, korisničko iskustvo sve.

One
foto: One

„Crna Gora je turistička destinacija, i mi kao telekomunikaciona kompanija moramo voditi računa da svaki korisnik, ali i svaki turista koji posjeti našu zemlju, ima besprijekorno korisničko iskustvo. Upravo 5G ima potencijal da pokrene digitalnu transformaciju u hotelskoj industriji pružajući temeljnu platformu za povezivanje bežičnih uređaja, aplikacija i ljudi. Ono što je najvažnije, ima potencijal da transformiše iskustvo gostiju,” kazao je Mitrović.

One konstantno radi na razvoju mreže mobilne telefonije, kao i digitalnih servisa koji su u ponudi za korisnike i u narednom periodu planira veliki broj edukativnih aktivnosti posvećenih 5G mreži.

One
foto: One

Kako razvoj 5G mreža u Crnoj Gori tek predstoji, a aukcija spektra za neophodne frekvencije i dalju komercijalizaciju zakazana je za kraj ove godine, važno je znati da je obezbjeđivanje podrške 5G usluge na mobilnim telefonima za naše tržište nešto što je za većinu proizvođača i dalje u toku.

Iz tih razloga, u ovom momentu korisnici Xiaomi 5G uređaja, kao i korisnici 5G uređaja proizvođača koji imaju otvorena podešavanja, mogu u 5G zonama uživati u svim prednostima novih internet brzina.

“Uskoro se očekuje da softversku podršku obezbijede i ostali proizvođači sa kojima uveliko radimo na pripremi potrebnih funkcionalnosti”, zaključili su iz kompanije One.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Dvosatna manifestacija umjesto tradicionalne šetnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija slobodnih sindkata (USSCG) sjutra će, umjesto tradicionalnom šetnjom, Međunarodni praznik...