fbpx
NaslovnicaGlavna vijestU razgovoru o evropskoj vladi ne učestvuju samo Demokrate

U razgovoru o evropskoj vladi ne učestvuju samo Demokrate

Podgorica, (MINA) – Demokrate su jedina parlamentarna stranka koja za sada ne učestvuje u razgovorima o formiranju evropske vlade, saopštili su iz Građanskog pokreta (GP) URA, navodeći da kod svih ostalih postoji visok stepen usklađenosti povodom njenog formiranja.

Iz GP URA su kazali da je lider te stranke Dritan Abazović, zajedno sa izvršnim direktorom Zoranom Mikićem, juče razgovorao sa nizom parlamentarnih stranaka o formiranju evropske vlade koju je URA predstavila kao jedan od modela izlaza iz političke krize.

Razgovarano je, kako se navodi, sa liderima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, predstavnicima Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem i Draganom Vukićem, manjinskih partija Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem i Ervinom Ibrahimovićem, kao i sa predstavnicima Socijaldemokrata Damirom Šehovićem i Borisom Mugošem.

„Tokom jučerašnjeg dana sastanak je organizovan i sa predstavnicima Demokratske partije socijalista, koji su ranije najavili podršku evropskoj vladi bez učešća u njoj“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz GP URA, sastanak je obavljen u zgradi Predsjedništva, i to sa Milom Đukanovićem, Danijelom Živkovićem i Ivanom Vukovićem, kojima su predočeni prioriteti evropske vlade.

„Tokom jučerašnjih sastanaka sa svim akterima zaključeno je da postoji visok stepen usklađenosti povodom njenog formiranja“, navodi se u saopštenju.

Iz GP URA su poručili da će se konsultacije nastaviti narednih dana i početkom sljedeće sedmice.

„Prethodnih dana predstavnici GP URA konsultacije su obavili sa Socijaldemokratskom partijom, Pokretom za promjene i Civisom, dok za sada u razgovorima ne učestvuju samo Demokrate“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Herceg Novi

U Herceg Novom 7,73 hiljade turista

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 7,73 hiljade...