fbpx
NaslovnicaCrna GoraManjinska vlada jedno od mogućih rješenja

Manjinska vlada jedno od mogućih rješenja

Podgorica, (MINA) – Koncept manjinske vlade jedno je od mogućih rješenja za izlazak iz teške političke situacije, smatra Predsjedništvo Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz SNP-a su saopštili da je na današnjoj sjednici Predsjedništa te partije ocijenjeno da postojeća Vlada nema podršku parlamentarne većine i da se mora u što skorijem roku razriješiti teška politička situacija.

“Ako su radom Vlade nezadovoljni predstavnici koalicije Crno na bijelo, koji su inicirali koncept ekspertske vlade, mi možemo konstatovati da smo i mi nezadovoljni njenim radom”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da Predsjedništvo SNP-a cijeni postupak lidera URA-e Dritana Abazovića, koji je, kako smatraju u SNP-u, imao odgovornost da postavi pitanje povjerenja Vladi čiji je on potpredsjednik, pošto na mnogobrojne pozive parlamentarne većine to nije uradio premijer Zdravko Krivokapić.

“Predsjedništvo SNP-a smatra da je koncept manjinske vlade jedno od mogućih rešenja za izlazak iz ove teške političke situacije”, kaže se u saopštenju.

SNP je, kako je saopšteno, minulih mjeseci ukazivao da je pitanje povjerenja Vladi značajno zato što je trenutno stanje neodrživo i ne vodi napretku na putu ka Evropskoj uniji.

Iz te partije su poručili da su građani Crne Gore umorni od svakodnevnih političkih sukoba i istakli da je to najjednostavniji i najkorektniji način izlaska iz političke krize u kojoj se nalazi crnogorsko društvo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

pokret evropa sad, budva, izbori, koalicija, slobodni građani, nova budva, predrag zenović

Koalicija oko PES-a predala listu za izbore u Budvi

Podgorica, (MINA) – Koalicija okupljena oko Pokreta Evropa sad (PES) predala je budvanskoj Opštinskoj...