fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBečić: Tužilački savjet biće izabran do kraja decembra

Bečić: Tužilački savjet biće izabran do kraja decembra


Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da je uvjeren da će novi sastav Tužilačkog savjeta biti izabran u parlamentu do kraja decembra.

Bećić je kazao da podržava odluku predsjednika Odbora za politički sistem Moma Koprivice da se brzo održi sjednica tog tijela na kojoj bi se utvrdio predlog kandidata za članove Tužilačkog savjeta.

“Uvjeren sam da će Crna Gora do kraja decembra dobiti nezavistan i profesionalan Tužilački savjet”, kazao je Bećić na konferenciji za novinare u parlamentu.

Komentarišući ocjenu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da Vlada neće postojati u januaru i da im je prihvatljiva manjinska vlada, Bečić je rekao da je bilo i ranije prognoza koje su se pokazale kao netačne.

“Bilo je i ranije najava da će pobijediti neko ko je izgubio, da se neće usvojiti u Skupštini nešto što se usvojilo, da neće biti nečeg što je bilo, a što je javnosti okupiralo pažnju u septembru. Mnoge prognoze su se pokazale kao netačne”, kazao je Bečić.

On je rekao da se zahvaljuje na otvorenosti i iskrenosti funkcionerima koji su dali izjave medijskim kućama izvan Crne Gore jer su, kako je naveo, potvrdili neke sumnje koji su ispoljavali poslanici Demokrata.

“Vjerujem da su ispravke koje su stigle nakon toga takođe iskrene, da smo svi na fonu očuvanja izborne volje građana i da niko potrebu učvršćivanja parlamentarne većine i obezbjeđenja još veće političke stabilnosti neće rješavati na način koji znači prekrajanje izborne volje građana, jer to me bi bio put u stabilizaciju, već u destabilizaciju političkih prilika”, ocijenio je Bečić.

On je kazao da vjeruje da će biti istraženo da li je bilo razgovora “koje pominje predsjednik najjače opozicione partije”.

“Ali vjerujem da su svi osjetili puls građana koji su nas birali i da se niko neće igrati ni sa građanima, ni sa njihovom voljom, ni sa Crnom Gorom, jer oni koji su bili spremni da glasaju za promjene su i dan danas na istim pozicijama”, kazao je Bečić.

On je ocijenio da su građani glasali da oni što su opoziciji tamo budu, a da drugi preuzmu odgovornost za upravljajanje procesima.

“Je li urađeno mnogo toga dobrih u ovih 15 mjeseci – jeste. Treba li unapređivati – treba, ali treba li unapređivati stvari prekrajanjem izborne volje građana sigurno da ne treba. Vjerujem da se, nakon pulsa koji je osjetio kod građana, niko neće usuditi da se igrati sa izbornom voljom”, zaključio je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije