fbpx
NaslovnicaCrna GoraDomu zdravlja Herceg Novi donirana medicinska oprema

Domu zdravlja Herceg Novi donirana medicinska oprema


Podgorica, (MINA) – Dom zdravlja Herceg Novi primio je donaciju u vidu medicinske opreme za liječenje kovid pacijenata, nabavljene novcem prikupljenim na bazaru humanitarnog karaktera koji je održan u Portonovom.

Iz kompanije Azmont Investments saopšteno je da je prezentacijom kulture i tradicije i zahvaljujući velikodušnosti 52 lokalna vinara, proizvođača slanih i slatkih delicija, zanatlija i malih proizvođače preparata za ljepotu i njegu, ali i zakupcima lokala u Portonovom, prikupljeno skoro 3,5 hiljada EUR.

„Posebno mjesto u ovoj priči ima učešće učenika škola „Dašo Pavičić“ i „Orjenski Bataljon“, čiji su donirani likovni radovi prodavani na bazaru“, kaže se u saopštenju.

Izvršni direktor kompanije Azmont Investments, Rašad Alijev, kazao je da su godinu pandemije obilježili zdravstveni radnici i njihova herojska posvećenost zdravlju građana.

On je rekao da je ova skromna donacija samo simboličan znak zahvalnosti.

“Danas slavimo dva izuzetno važna elementa u našoj zajednici – zdravstvene radnike i duh dobročinstva i zahvalnosti“, naveo je Alijev.

On je istakao da vrijeme korone poziva na društvenu odgovornost.

„Ponosan sam što smo zajedno organizovali jedan ovakav događaj sa plemenitom misijom, da makar malo olakšamo rad zdravstvenim radnicima i pomognemo pacijentima u Herceg Novom, a pritom promovišemo tradiciju i kulturu Herceg Novog, Boke Kotorske i cijele Crne Gore“, kazao je Alijev.

Iz uprave Doma zdravlja Herceg Novi rekli su da njihov kompletan tim zdravstvenih radnika ulaže velike napore u liječenju pacijenata, posebno onih oboljelih od COVID 19.

„Da bismo im omogućili još bolju njegu, najmodernija oprema i medicinski uređaji su nam prijeko potrebni“, poručili su iz uprave.

Oni su kazali da su izuzetno zahvalni na donaciji i srećni što kompanija Portonovi organizuje događaje koji pokreću cijelu zajednicu na dobročinstvo.

„Ova donacija će poboljšati kvalitet našeg rada i tretman pacijenata, pa moramo iskazati zadovoljstvo što imamo prijatelja i susjeda kao što je Portonovi“, rekli su iz uprave Doma zdravlja Herceg Novi.

U ime tima Portonovog, opremu su uručili generalni menadžer Portonovog Stevan Milić i direktor Portonovi marine, Nikola Banović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije