fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan majski račun 24,24 EUR

Prosječan majski račun 24,24 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječan majski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 24,24 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 15,44 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Nikšiću gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 28,96 EUR”, navodi se u saopštenju.

Čak 71,42 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, od 30 do 50 EUR njih 17,88 odsto, od 50 do 100 EUR 9,43 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 1,27 odsto potrošača.

Iz EPCG su kazali da će majske račune, umanjene za iznos popusta za redovne platiše, dobiti 57 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 209,8 hiljada kupaca, što je rekordan broj domaćinstava koji redovno izmiruju svoje obaveze po osnovu utrošene električne energije.

Domaćinstva su u maju potrošila 88,07 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko 18 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u aprilu.

U odnosu na prošlogodišnji maj potrošnja je skoro identična.

Iz EPCG su podsjetili da članovi Zlatnog tima ostvaruju popust od 12,25 odsto na ukupan račun do kraja godine.

Još jednu priliku da se priključe Zlatnom timu domaćinstva će imati do 30. juna, kada stanje duga treba da bude nula EUR.

“Svi oni će automatski ući i u bazu za izvlačenje vrijednih nagrada u nagradnoj igri Plati račun on line i automobil osvoji i to 200 umanjenja od 50 EUR – svi članovi Zlatnog tima i 100 umanjenja od 100 EUR – korisnici servisa elektronski račun”, dodali su iz EPCG.

Sva domaćinstva koja majski i junski račun plate online putem veb portala EPCG, i to MasterCard karticom, naći će se u bazi za izvlačenje vrijedne nagrade – hibridnog automobila SUV VOLVO XC40.

Detalje o svim akcijama i popustima, potrošači mogu naći na veb portalu www.epcg.com, pozivom na besplatni broj Call centra 19100, na šalterima lokalnih jedinica snabdijevanja kao i na Facebook profilu.

Najčitanije