fbpx
NaslovnicaCrna GoraU ponoć počinje izborna tišina uoči nikšićkih izbora

U ponoć počinje izborna tišina uoči nikšićkih izbora

Nikšić, (MINA) – Izborna tišina uoči lokalnih izbora u Nikšiću, na kojima učestvuju četiri koalicije i dvije partije, počinje večeras u ponoć.

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) u Nikšiću, Rade Perišić, rekao je agenciji MINA da je sve spremno za izbore u nedjelju i da su izborni materijali predati predsjednicima biračkih mjesta, kako bi se glasanje moglo sprovesti u skladu sa zakonom.

On je kazao da će glasanje biti sprovedeno na 138 biračkih mjesta, a pravo glasa imaće 58.833 birača.

„Izjašnjavanje će biti omogućeno i na tri biračka mjesta u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu i Bijelom Polju, kao i u Istražnom zatvoru”, precizirao je Perišić.

Birališta će, kako je naveo, biti otvorena u sedam, a zatvorena u 20 sati.

“Očekujemo da će prve preliminarne rezultate izborna komisija imati oko 24 sata”, rekao je Perišić.

Na biračkom listiću prva će biti izborna lista koalicije ”Evropski tim za Nikšić”, koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija i Patriotsko-komitski savez, a pod brojem dva Narodni pokret Miodraga Davidovića pod nazivom “Za vaskrsenje Nikšića”.

Na trećem mjestu na listiću je Socijaldemokratska partija “Srcem za Nikšić”, a na četvrtom koalicija “Za budućnost Nikšića”, koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Građanski pokret “Za život Nikšića”, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija, Srpska radikalna stranka, Socijalisti Crne Gore i Pokret penzionera i invalida rada.

Koalicija “Crno na bijelo – Može Nikšić”, koju čine Građanski pokret URA i nestranačke ličnosti, je pod brojem pet, a na posljednjem šestom mjestu na listiću je koalicija “Mir je naša nacija – Zaokruži slobodu”, u kojoj su Demokrate, Građanski pokret “Ne damo Nikšić”, Demos, Partija penzionera, invalida i restitucije i “Plenum 083”.

Prethodne lokalne izbore održane 2017. godine u Nikšiću opozicija je bojkotovala, a učestvovali su DPS i SD, koji su u protekle četiri godine vršili vlast u tom gradu.

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...