fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBiznis zone velika poslovna mogućnost Glavnog grada

Biznis zone velika poslovna mogućnost Glavnog grada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Biznis zone su velika poslovna mogućnost Podgorice, ocijenio je zamjenik gradonačelnika Glavnog grada, Časlav Vešović i dodao da će se na tome vrijedno raditi.

Predstavnici Glavnog grada su danas na sjednici Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji Podgorice, članovima Poslovnog savjeta predstavili biznis zone, finansijsku i nefinansijsku podršku preduzetništvu, kao i izvještaj o realizaciji aktivnosi iz ovogodišnjeg Programa uređenja prostora.

Vešović je, kako je saopšteno iz PG Biroa, podsjetio da je crnogorska Skupština tokom ljeta usvojila izmjene i dopune Zakona o planiranju prostora i gradnji objekata, te da su jedinice lokalne samouprave u obavezi da svoje lokalne propise prilagode novom zakonskom rješenju.

„Glavni grad je u tom smislu već pripremio izmjenu odluke za komunalno opremanje, polazeći od činjenice da u Poslovnom savjetu ima i značajan broj onih privrednika koji svoju djelatnost vezanu za gradnju i brojne investicije”, naveo je Vešović.

Govoreći o planu infrastrukturnog razvoja, odnosno Programu uređenja prostora, Vešović je kazao da je ambicija Glavnog grada da kroz dalju komunikaciju sa privrednicima pripremi taj program za narednu godinu, kako bi mogli posvećeno raditi na komunalnom opremanju i realizaciji značajnih investicija u Podgorici već početkom naredne godine.

Na sjednici koja je, zbog aktuelne epidemiološke situacije održana u virtuelnoj formi, predstavljen je i projekat Senior kartica, rezultati anketiranja privrednika, kao i Odluka o naknadi za komunalno opremanje.

Najčitanije