fbpx
NaslovnicaCrna GoraZaustavljeno urušavanje sistema vladavine prava u Crnoj Gori

Zaustavljeno urušavanje sistema vladavine prava u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Novi članovi Tužilačkog savjeta (TS) današnjim postupkom zaustavili su dalje urušavanje sistema vladavine prava i pravde u Crnoj Gori, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

TS je na današnjoj sjednici konstatovao prestanak funkcije glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katnić.

Iz SNP-a su naveli da pozdravljaju odlazak u penziju Katnića, “najvećeg zaštitnika Demokratske partije socijalista i njenog lidera Mila Đukanovića”.

Oni su kazali da smatraju izuzetno vrijednim rad i zalaganje novih članova TS-a, koji su, kako su ocijenili, današnjim postupkom zaustavili dalje urušavanje sistema vladavine prava i pravde u Crnoj Gori.

Iz SNP-a su rekli da ne treba ni podsjećati na sve afere koje su se desile u vrijeme Katnića, kao što su, kako su naveli, afera “Državni udar”, “Koverta”, “Abu Dabi fond” i brojne druge zbog kojih je Crna Gora trpjela štetu.

“Ne treba podsjećati ni na to da je Katnić bio najveći zaštitnik šefa bivšeg režima Đukanovića, za kojeg, gle čuda, za sve ove godine nije bilo ni “udaljene sumnje” da je učestvovao u bilo kakvom nepočinstvu”, kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a su ocijenili da su na ovaj način odblokirana poglavlja 23 i 24, a Crna Gora može krenuti u potrebne reforme kako bi ispunila sve kriterijume Evropske unije.

“Jedna ružna epizoda je završena i nadamo se da sada slijedi znatno bolji period za Crnu Goru, jer je konačno otklonjen jedan veliki kamen spoticanja na našem evropskom putu”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su kazali da borba tek počinje.

“Svi koji su bili zaštićeni sad su potencijalna meta ruke pravde”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije