fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa međugradski saobraćaj potrebno i rješenje o zasnivaju radnog odnosa

Za međugradski saobraćaj potrebno i rješenje o zasnivaju radnog odnosa

Podgorica, (MINA) – Građani koji putuju van svojih opština, nakon 21 sat i vikendom, osim potvrde poslodavca, moraju imati i rješenje o zasnivaju radnog odnosa ili ugovor o radu, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, službenici policije će na ulazima/izlazima iz opština vršiti detaljnu kontrolu učesnika u saobraćaju i kretanje dozvoljavati isključivo vozačima koji na to imaju pravo, na osnovu Naredbe u predviđenim slučajevima.

„Novina, kada je u pitanju međugradski saobraćaj, kretanje nakon 21 sat, kao i kretanje u dane vikenda je da pored potvrde koju pravna lica izdaju kategoriji zaposlenih u prilogu moraju zaposlenim biti izdati i rješenje o zasnivaju radnog odnosa ili ugovor o radu“, precizirali su iz policije.

Oni su naglasili da potvrda mora biti izdata nakon 10. marta, a jedan od nova dva dokumenta moraju biti izdata od istog pravnog lica i glasiti na istog zaposlenog kao i potvrda.

„Samo uz ova dva dokumenta zajedno vozačima i putnicima – zaposlenim i ostalim učesnicima u saobraćaju biće dozvoljen međugradski saobraćaj i kretanje nakon 21 sat i dane vikenda, odnosno izlazak ili ulazak u „zaključane” opštine“, precizira se u saopštenju.

Iz policije su poručili da će u svim ostalim slučajevima, u odnosu na eventualne zloupotrebe ili kršenje usvojene Naredbe i mjera Ministarstva zdravlja, službenici preduzimati zakonom propisane mjere i aktivnosti.

Kako su dodali, policijski službenici će novi način kontrole početi da primjenjuju od sjutra u 12 sati, kako bi poslodavci mogli zaposlenima izdati nove potvrde i rješenja ili ugovore o radu.

„Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, kao i pravna lica, da se upoznaju sa usvojenom Naredbom i da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima, te da u komunikaciji sa policijskim službenicima doprinesu, da se usvojene mjere i Naredba sprovedu na propisan način“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije