fbpx
NaslovnicaCrna GoraVujović: Parlamentarna većina da pokaže minimum odgovornosti

Vujović: Parlamentarna većina da pokaže minimum odgovornosti

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je parlamentarnu većinu da pokaže minimum odgovornosti i poštovanja Ustava i da odbaci neustavne izmjene Zakona o predsjedniku, čime bi se, kako su kazali iz te stranke, otvorio prostor za deblokadu Ustavnog suda i brze parlamentarne izbore.

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović kazao je da glasanje za sudije Ustavnog suda treba da uslijedi nakon što se u parlamentu jasno pokaže da li parlamentarna većina ima namjeru da odustane od Zakona o predsjedniku.

„Akta koji je čitava demokratska i stručna javnost, Venecijanske komisija i Evropska unija ocijenila kao urušavanja Ustava i pravnog sistema“, dodao je Vujović.

On je istakao da odbacivanje neustavnog Zakona nije nikakav kompromis od parlamentarne većine, već elementarno racionalan odnos prema pučističkom zakonu bez presedana.

„S druge strane, spremnost opozicije da, i pored antidemokratskog pokušaja nametanja sudija Ustavnog suda bez ikakvog dijaloga sa opozicijom, omogući deblokadu ove institucije, jeste otvaranje prostora za izlazak iz ovog stanja koje je jedino moguće riješiti hitnim parlamentarnim izborima“, naveo je Vujović.

Kako je kazao, današnji dan će pokazati da li su činioci parlamentarne većine spremni da do kraja podrže i slijepo slijede baš svaku destruktivnu i antievropsku ideju Demokratskog fronta (DF).

Prema riječima Vujovića, rješenje je prosto ko želi dobro Crnoj Gori – vanredni izbori, pa da građani daju sud o svemu.

„Sklepana, neustavna, nelegitimna i izvana navođena DF Vlada, koju niko u demokratskom svijetu neće priznati, recept je za destabilizaciju i urušavanje države, i toga svi današnji donosioci odluka moraju biti itekako svjesni“, zaključio je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije