fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučić: Srbija će reagovati na zabranu

Vučić: Srbija će reagovati na zabranu

Beograd, (MINA) – Crna Gora zabranom ulaska u zemlju četvorici srpskih intelektualaca uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja, ocijenio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić i poručio da će Srbija reagovati.

Uprava policije, prema pisanju “Dana”, donijela je rješenje kojim se književniku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću zabranjuje ulazak u Crnu Goru jer, kako navode, ugrožavaju nacionalnu sigurnost države.

Vučić je za Televiziju Prva rekao da je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, kolegama iz Crne Gore, i da su dobili informaciju da je za četiri osobe odlukom Vlade Crne Gore zabranjen ulaz.

“Ne znamo da li ima još nekih osoba. Zvanično nismo ništa kao država dobili”, rekao je predsjednik Srbije.

On je dodao da je kao objašnjenje navedeno ugrožavanje sigurnosti, temelja bezbjednosti Crne Gore.

“Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, jer mi smo zabranili ulaz kriminalcima, osobama sa potjernica” rekao je Vučić i dodao da je neko drugi kao odgovor na to, zabranio drugačije mišljenje.

On je kazao da Crna Gora time sankcioniše, ili uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja, da ne dozvoljavaju da neko o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti misli drugačije.

“To je nedopustivo u 21. vijeku u Evropi” naglasio je Vučić i ocijenio da je to pravno neodrživo.

On je rekao da će dati sve od sebe da stupi u kontakt sa crnogorskim kolegom Milom Ðukanovićem, kako bi zamolio za drugačiju reakciju, više odgovornosti i ozbiljnosti.

“O konkretnim mjerama ćemo razgovarati, ako ne dobijemo drugačiji, racionalniji i razumniji odgovor”, poručio je Vučić.

 

Najčitanije