fbpx
NaslovnicaCrna GoraSimović: Nepoštovanje zakonskih obaveza je nepoštovanje države

Simović: Nepoštovanje zakonskih obaveza je nepoštovanje države

Podgorica, (MINA) – Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) odbija da evidentira svoje poslovanje i saglasno tome izmiri svoje zakonske obaveze, kao što to Srpska pravoslavna crkva mora da radi u svim zemljama, kazao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

„Dakle, jasno je da nepoštovanje zakonskih obaveza predstavlja i nepoštovanje države“, rekao je Simović za Televiziju Crne Gore.

On je podsjetio da je i u Knjaževini i Kraljevini Crnoj Gori, Crnogorska pravoslavna crkva uredno prijavljivala sve svoje prihode i popise svoje cijele imovine i sve to dostavljala na uvid državnoj vlasti.

„U ovim vremenima, nažalost, svjedočimo da i sam mitropolit Amfilohije govori da crkva treba da registruje državu da bi ona bila prava i istinska država“, kazao je Simović.

Crna Gora, kako je kazao, jeste država i cijeli svijet je tako prepoznaje.

„Država je i danas i vječno će biti! Država svih svojih građana i država jednaka za sve svoje građane“, poručio je Simović.

Najčitanije

Nenezić: Crnu Goru u EU ne vodi ono što je viđeno u prethodne četiri godine

Podgorica, (MINA) – Građani prepoznaju potrebu formiranja zajedničkog pokreta Socijaldemokrata (SD), Socijaldemokratske (SDP) partije...

Sjutra je Vaskrs

Dalas u polufinalu